autor:

nicoleta lacatus

» » Aperitive

friganele de paine

Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2008

Ingrediente
1 ou, 1 pahar lapte, felii de paine, 1 cescuta zahar

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

se taie felii de paine potrivit de groase .se trec prin lapte dulce cu putin zahar,avand grija sa nu se inmoaie.se scot din lapte si se trec prin ou batut cu putina sare.
se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc, in ulei sau untura cu putin timp inainte de a fi servite la masa.
se servesc la mazare sote,la sote de morcovi,fasole verde cu unt,legume asortate cu unt.
in momentul servirii friganelele se stropesc cu unt.
painea pentru friganele nu trebuie sa aiba coaja.
Daca ti-a placut reteta noastra "friganele de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa

Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa

Se pune laptele acru cu smantana la fiert cu ouale, carnatii taiati bucatele, untura si se amesteca

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Curatam cartofii si ii dam prin razatoarea mare, ii punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei,

1 vot    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 iulie 2008

    Se poate renunta la zaharul adaugat si atinci se poate rade cascaval deasupra...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • felii de paine
  • 1 cescuta zahar

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta lacatus
gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

se pun impreuna la fiert:apa uleiul sarea.cand au dat in clocot se toarna faina si se amesteca repede

22 voturi    10 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
ciorba de salata verde

ciorba de salata verde

salata se spala in mai multe ape si se toaca marunt.se calaste impreuna cu ceapa si cu morcovii.se

1 vot    1 comentariu
25 min
Borsuri si Ciorbe
Tocanita cu carne de vita

Tocanita cu carne de vita

Carnea se taie bucati si se opareste. Intre timp se taie ceapa, se rade morcovul se calesc si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Se poate renunta la zaharul adaugat si atinci se poate rade cascaval deasupra...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pateu pentru sandwich