autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu peste, Retete de post

Frigarui cu peste (salau/somon) file

Autor: Alex A. (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex A. (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2015

Ingrediente
1 kg file de salau/somon (2 bucăți), 500 g conopidă, 1 ardei gras rosu, 4 cepe medii, sare, ulei de masline, boia dulce (optional), busuioc, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

In loc de salau puteti folosi si somon file, eu am ales sa pregatesc frigaruile cu salau.

Bucatile mai groase de peste (de pe spate) vor fi taiate cubulete cam de 3cm. Nu trebuie sa fie nici prea subtiri pentru ca pestele se face foarte repede.

Bucatile de pe burta, care sunt mai subtiri (cu grosime aproximativ 0.5 cm) le vom taia tot de aprox 3x3 cm, dar vom pune cate 2 una langa alta in tepusa de lemn.

Carnea de peste am pus-o intr-un bol in care am adaugat:

- ulei de masline

- sare dupa gust

- boia dulce (pentru gust si culoare)

- putin praf de usturoi (optional)

- putin busuioc si cimbru (dupa gust)

Se amesteca bine si se lasa la bait cat timp pregatim legumele.



Conopida se taie (sau se rupe) în tot in bucăți cam de 3cm.

Ardeiul se taie cubulețe, cam de 2x2cm.

Ceapa, dacă e de dimensiuni medii se taie în 4, dacă e mare se taie în 8.



Cantitatea totală folosită este cam de 2kg (1kg peștele + 1 kg legumele).

Se adaugă ingredientele pe rând pe betele de frigarui pe rand.

Fiindca avem conopida o cantitate mai mare, o vom folosi mai des, asadar putem alterna:

conopida, ardei, ceapa, peste ... dupa care continuam operatiunea pana se umple tepusa de lemn.



Pentru gatit, eu am folosit o tigaie grill din fonta, pe care au incaput doar 4 bucati. Pentru a se face mai rapid, am acoperit cu un capac de sticla. Cam la 3 minute le schimbam pozitia.



Cantitatea rezultata: 13 frigarui (~150g/bucata)

Timp pregatire frigarui: 35 min

Timp preparare: 10 minute*



*timpul de 10 minute mi-a luat pentru o serie de 4 frigarui pe care le-am intors de pe o parte pe alta.

Deci in total mi-au luat cam 30 minute sa fac 3 serii de frigarui. Asta fiindca nu am dispus de un gratar mai mare sa le fi facut pe toate odata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu peste (salau/somon) file" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pilaf de urzici

Pilaf de urzici

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le

17 voturi    7 comentarii
30 min
Retete de post
Rosii umplute cu fasole verde

Rosii umplute cu fasole verde

Rosiile se spala,se sterg , se taie la fiecare in parte cate un capacel si se scobeste miezul.Se

18 voturi    6 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg file de salau/somon (2 bucăți)
  • 500 g conopidă
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 cepe medii
  • sare
  • ulei de masline
  • boia dulce (optional)
  • busuioc
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Alex A.
Salata de primavara cu oua de prepelita

Salata de primavara cu oua de prepelita

Se spală foarte bine frunzele de salată. Se vor usca sau le puteți scutura puțin pentru a înlătura

2 voturi    1 comentariu
20 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ardei umpluti-reteta de post