pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu.
Se condimenteaza cu cimbru, sare,curry si praf de usturoi.Se tin coastele intr-un vas nemetalic cateva ore acoperita cu folie alimentara.
pasul 2: se scot coastele de porc din marinata, se tavalesc printr-un amestec de pesmet cu zahar brun si se prajesc in ulei incins.
Sosul de lamaie si usturoi:
Se amesteca zeama de la o lamaie( cu cat mai multa pulpa ) cu cateva linguri de iaurt, o lingura de miere si un cub de unt topit.
Se condimenteaza cu sare, piper si la sfarsit se adauga o tocatura foarte fina si proaspata de frunze verzi de usturoi, arpagic si lemongrass.
Ornamentul si servirea:
se alege un platou mare alb pe care se aseaza in mijloc un cerc mare de sos de lamaie cu usturoi si apoi coastele se aseaza de jur imprejur pe rotund.
In mijloc se va aseja o floare exotica facuta asa: intr-o jumatate de cartof fiert sau o jumatate de rosie se infige in bat de frigaruie prin care s-a tras o
impletitura de fire de usturoi verde care e despicat la varfuri ca niste petale albe iar in varf de tot se pune o jumatate de rosie mica sau
se poate pune in mijloc un mic palmier facut din morcov si un capat de castravete crestat si puteti pune pe margine impletitura de usturoi verde si
floricele din ridichii mici rosii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii