autor:

Epure Mariana

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Frigarui de porc cu sos de lamaie si usturoi

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2009

Ingrediente
- vreo 10-12 coaste de porc, -2 legaturi mari de usturoi verde, -1 legatura de ceapa verde, -1 legatura de lemongrass, -1 lingura de miere, -otet balsamic, -ulei, - un pahar mic de vin rosu, -1 lamaie mare, -un cubulet de unt, -un pahar mic de iaurt, -cateva linguri de zahar brun, -condimente: sare, piper, cimbru, curry, praf de usturoi, -cateva linguri de pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu.

Se condimenteaza cu cimbru, sare,curry si praf de usturoi.Se tin coastele intr-un vas nemetalic cateva ore acoperita cu folie alimentara.



pasul 2: se scot coastele de porc din marinata, se tavalesc printr-un amestec de pesmet cu zahar brun si se prajesc in ulei incins.



Sosul de lamaie si usturoi:



Se amesteca zeama de la o lamaie( cu cat mai multa pulpa ) cu cateva linguri de iaurt, o lingura de miere si un cub de unt topit.

Se condimenteaza cu sare, piper si la sfarsit se adauga o tocatura foarte fina si proaspata de frunze verzi de usturoi, arpagic si lemongrass.



Ornamentul si servirea:



se alege un platou mare alb pe care se aseaza in mijloc un cerc mare de sos de lamaie cu usturoi si apoi coastele se aseaza de jur imprejur pe rotund.

In mijloc se va aseja o floare exotica facuta asa: intr-o jumatate de cartof fiert sau o jumatate de rosie se infige in bat de frigaruie prin care s-a tras o

impletitura de fire de usturoi verde care e despicat la varfuri ca niste petale albe iar in varf de tot se pune o jumatate de rosie mica sau

se poate pune in mijloc un mic palmier facut din morcov si un capat de castravete crestat si puteti pune pe margine impletitura de usturoi verde si

floricele din ridichii mici rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de porc cu sos de lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Confit de canard

Confit de canard

* Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le

3 voturi    3 comentarii
30h
Mancaruri cu carne
CHIFTELE

CHIFTELE

Intrun castron amestecam foarte bine toate ingredientele, formam chiftelute cu mainile inmuiate in

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    waw!!! Ce apetisant.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Frumos...iti vine sa mananci si farfuria! Felicitari!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

    Cred ca e tare gustos....!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - vreo 10-12 coaste de porc
  • -2 legaturi mari de usturoi verde
  • -1 legatura de ceapa verde
  • -1 legatura de lemongrass
  • -1 lingura de miere
  • -otet balsamic
  • -ulei
  • - un pahar mic de vin rosu
  • -1 lamaie mare
  • -un cubulet de unt
  • -un pahar mic de iaurt
  • -cateva linguri de zahar brun
  • -condimente: sare
  • piper
  • cimbru
  • curry
  • praf de usturoi
  • -cateva linguri de pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

Cely Snijec (Chef de cuisine)

waw!!! Ce apetisant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fasole verde scazuta cu cotlet