autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Frigarui de pui cu ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
350-400 g piept de pui fara os, 100 g ciupercute champignon la borcan, 4-5 ardei peperoni in otet, 3-4 rosii micute, 2 cepe, una alba, una rosie, 7-8 catei de usturoi, 7-8 fire de ceapa (usturoi) verde, cateva fire de patrunjel, 3-4 castraveciori acri, 1 portocala micuta (mandarina), 1 lingurita baza pentru mancaruri, 1 lingurita marar/patrunjel uscat, 1/2 lingurita usturoi granulat, zeama de la o jumatate de portocala, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, boia, cimbru, condimente pentru friptura

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Dupa parerea mea, frigaruile se prepara foarte usor, iar efectul este maxim, atat ca gust cat si ca aspect.
Pentru inceput taiati pieptul de pui in bucati potrivite pentru frigarui si lasati-le intr-un baitz preparat din ulei de masline, zeama de la o jumatate de portocala si toate condimentele pentru cel putin 10 minute. Ideal ar fi sa le lasati o ora sau chiar mai mult. Intre timp, curatati si taiati cepele in bucati mai mari, peperoni, rosiile in sferturi, cateii de usturoi pe lungime si castraveciorii in bucati mai mari. Daca ciupercile sunt mai maricele, taiati-le in doua. Cele mai mici se lasa intregi, iar ceapa verde se pune tot intreaga, indoita.
Infigeti pe frigarui, alternativ, bucatile de carne, rosie, castravete, peperoni, ceapa, ciuperci, ceapa verde si usturoi, alternand mai des bucatile de carne.
Puneti frigaruile pe gratar si lasati-le 20-25 minute, intorcandu-le o singura data. Le puteti face pe aragaz, pe gratar in curte sau la picnic, la iarba verde. Asezati frigaruile pe platou, garnisiti cu verdeata, ridichi si felii de portocala.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa de porc la gratar

Ceafa de porc la gratar

Punem tigaia la incins cu putin ulei, adaugam bucatile de carne si le prajim la foc mediu, pe ambele

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste

5 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Felicitari ! Arata super si eu pregatesc frigarui destul de des , pun si bucatele de kaiser sau costita afumata...

  • Fara foto

    nelenya (Bucatar) , 14 octombrie 2010

    ce bine arata! bravo doina esti o bucatareasa super tare!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 350-400 g piept de pui fara os
  • 100 g ciupercute champignon la borcan
  • 4-5 ardei peperoni in otet
  • 3-4 rosii micute
  • 2 cepe
  • una alba
  • una rosie
  • 7-8 catei de usturoi
  • 7-8 fire de ceapa (usturoi) verde
  • cateva fire de patrunjel
  • 3-4 castraveciori acri
  • 1 portocala micuta (mandarina)
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • 1 lingurita marar/patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • condimente pentru friptura

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari ! Arata super si eu pregatesc frigarui destul de des , pun si bucatele de kaiser sau costita afumata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Piept de pui la gratar