Frigarui:
Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza
si se taie in fasii subtiri.
Se amesteca zeama de lamaie cu ulei
sare , piper. Se pun fasiile de pui in acest
amestec si se lasa la marinat 2 ore.
Se infig apoi pe bete de frigarui si
se frig pe grill sau gratar.
Pachetele cu vinete:
Vanata se spala si se taie felii subtiri pe lungime, care se stropesc imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze , si se presara cu sare. Rosiile se taie rondele, se condimenteaza cu sare si piper. Se fac pachetele din fasii de vanata si cate doua rondele de rosie apoi se prind cu scobitori. Se stropesc cu ulei si se frig pe gratar sau grill, pana se rumenesc frumos pe toate partile.
Sos de rosii:
Se decojesc rosiile coapte , se taie in cuburi mici , se amesteca cu usturoiul
zdrobit si uleiul , se condimenteaza cu sare, piper dupa gust si se aromatizeaza cu busuioc maruntit.
Frigaruile de pui se servesc fierbinti alaturi de pachetelele de vinete
si stropite cu sosul de rosii coapte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii