autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Fripturi

Frigarui de pui cu sos de arahide

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
1 ceasca unt de arahide, 1/2 ceasca supa de pui, 1 lamiie (lime)-sucul, 1 lingura sos de soia, 1 lingurita boia de ardei iute, 1/2 lingurita piper alb, piper negru, 1 lingura miere de albine, sare, 2 linguri ulei, 1 lingurita enibahar, 1 kg pulpe de pui fara os si pielita, betisoare de bambus pentru frigarui

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea de pui se asezoneaza cu sare,piper negru,ulei si enibahar si se pune pe betisoare .
Se prajesc la gratar pe ambele parti pina se rumenesc bine ,cam 5 min pe fiecare parte.


Sosul:
Se combina untul de arahide,supa,sucul de lamiie, sosul de soia,boiaua,mierea si piperul alb si se amesteca bine ;se fierb la foc mediu amestecind pina untul de arahide se topeste.

Frigaruile se servesc cu sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui cu sos de arahide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de porc cu cartofi la capac

Cotlet de porc cu cartofi la capac

Se pun 3 linguri de ulei in tigaie la incins, apoi se adauga usturoiul pisat si se prajeste un pic

5 voturi    9 comentarii
45 min
Fripturi
Jumari

Jumari

Noi nu taiem porc dar jumarile, in fiecare an, nu lipsesc asa ca avem zi speciala de facut jumari. Cumparam

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Cred ca e o nebunie

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceasca unt de arahide
  • 1/2 ceasca supa de pui
  • 1 lamiie (lime)-sucul
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita piper alb
  • piper negru
  • 1 lingura miere de albine
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita enibahar
  • 1 kg pulpe de pui fara os si pielita
  • betisoare de bambus pentru frigarui

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca e o nebunie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui la punga cu legume si fructe