Yakitori este un fel de mancare din Japonia, yaki inseamna facut pe gratar si tori carne de pui. O varianta mai ciudata este cea facuta numai din piele de pui, se pare ca e buna ptr creier.
Se spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme.
Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm.
Se pun bucatile de pui pe betigase,daca folositi din lemn sa le inmuiati in apa in prealabil.
Se amesteca mierea si sosul de soia si se ung frigaruile cu acest amestec.
Se preincalzeste gratarul si se aseaza frigaruile. Se ung din cand in cand cu sosul si se intorc pe cealalta parte cand s-au rumenit.
Se servesc cu orez alb simplu si se orneaza cu ceapa verde.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Mitinita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii