Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Ingrediente

  • un cotlet de porc cu os ded 1-1,5 kg.
  • o lingură miere
  • 2 linguri muştar de Dijon(cu boabe)
  • sare,piper
  • 3-4 căţei de usturoi
  • un fir de cimbru
  • 4 mere mari
  • 1 pahar mare de bere(cam 300 ml.)

Mod de preparare

Carnea,proaspătă desigur,se spală rapid sub jet de apă şi se usucă cu un şervet.Se crestează cotletul pe toată lungimea sa,atît cât să încapă,în fiecare crestătură o jumătate de căţel de usturoi.Se sărează şi se piperează pe ambele părţi cotletul. Mierea se amestecă cu muştarul,cu acest amestec se unge bine cotletul,se aşează în tava în care îl vom coace,se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la rece pentru câteva ore(sau peste noapte).

Înainte de a pune carnea în cuptor,punem 1 cană de apă în tavă şi cimbrul.Dacă nu aveţi cimbru proaspăt puteţi pune şi uscat.

Coacem carnea la foc potrivit spre mic,mai adăugăm apă dacă este nevoie,punând cu lingura,din când în când,zeama din tavă peste carne.

Este important ca timpul de coacere să fie mai lung,aşa că faceţi din timp friptura ca să nu vă prindă Crăciunul în bucătărie.

Încercaţi friptura cu un băţ pentru frigărui şi dacă acesta pătrunde uşor în carne,scoateţi tava,turnaţi berea peste friptură şi aşezaţi de jur împrejurul cărnii merele cu tot cu coajă, tăiate sferturi.

Mai lăsaţi în cuptor friptura cca.1o min.neacoperită.

Serviţi friptura cu cartofi natur peste care aţi pus cu cubuleţ de unt şi pătrunjel verde rupt frunze mari,alături de merele coapte şi sosul din tavă.

Poate nu pare,dar este o reţetă uşor de făcut şi vă asigur foarte gustoasă.

Se poate servi şi rece cu salată de sfeclă roşie.

Bon apetit şi Crăciun fericit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise