autor:

danutza

» » Fripturi

Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2010

Ingrediente
un cotlet de porc cu os ded 1-1,5 kg., o lingură miere, 2 linguri muştar de Dijon(cu boabe), sare,piper, 3-4 căţei de usturoi, un fir de cimbru, 4 mere mari, 1 pahar mare de bere(cam 300 ml.)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Carnea,proaspătă desigur,se spală rapid sub jet de apă şi se usucă cu un şervet.Se crestează cotletul pe toată lungimea sa,atît cât să încapă,în fiecare crestătură o jumătate de căţel de usturoi.Se sărează şi se piperează pe ambele părţi cotletul. Mierea se amestecă cu muştarul,cu acest amestec se unge bine cotletul,se aşează în tava în care îl vom coace,se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la rece pentru câteva ore(sau peste noapte).
Înainte de a pune carnea în cuptor,punem 1 cană de apă în tavă şi cimbrul.Dacă nu aveţi cimbru proaspăt puteţi pune şi uscat.
Coacem carnea la foc potrivit spre mic,mai adăugăm apă dacă este nevoie,punând cu lingura,din când în când,zeama din tavă peste carne.
Este important ca timpul de coacere să fie mai lung,aşa că faceţi din timp friptura ca să nu vă prindă Crăciunul în bucătărie.
Încercaţi friptura cu un băţ pentru frigărui şi dacă acesta pătrunde uşor în carne,scoateţi tava,turnaţi berea peste friptură şi aşezaţi de jur împrejurul cărnii merele cu tot cu coajă, tăiate sferturi.
Mai lăsaţi în cuptor friptura cca.1o min.neacoperită.
Serviţi friptura cu cartofi natur peste care aţi pus cu cubuleţ de unt şi pătrunjel verde rupt frunze mari,alături de merele coapte şi sosul din tavă.
Poate nu pare,dar este o reţetă uşor de făcut şi vă asigur foarte gustoasă.
Se poate servi şi rece cu salată de sfeclă roşie.
Bon apetit şi Crăciun fericit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    E un deliciu, cred ca merge aceasta friptura in orce ocazie.*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • un cotlet de porc cu os ded 1-1,5 kg.
  • o lingură miere
  • 2 linguri muştar de Dijon(cu boabe)
  • sare,piper
  • 3-4 căţei de usturoi
  • un fir de cimbru
  • 4 mere mari
  • 1 pahar mare de bere(cam 300 ml.)

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
mihai

mihai (Chef de cuisine)

E un deliciu, cred ca merge aceasta friptura in orce ocazie.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Gaina cu sos de portocale