Carnea,proaspătă desigur,se spală rapid sub jet de apă şi se usucă cu un şervet.Se crestează cotletul pe toată lungimea sa,atît cât să încapă,în fiecare crestătură o jumătate de căţel de usturoi.Se sărează şi se piperează pe ambele părţi cotletul. Mierea se amestecă cu muştarul,cu acest amestec se unge bine cotletul,se aşează în tava în care îl vom coace,se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la rece pentru câteva ore(sau peste noapte).
Înainte de a pune carnea în cuptor,punem 1 cană de apă în tavă şi cimbrul.Dacă nu aveţi cimbru proaspăt puteţi pune şi uscat.
Coacem carnea la foc potrivit spre mic,mai adăugăm apă dacă este nevoie,punând cu lingura,din când în când,zeama din tavă peste carne.
Este important ca timpul de coacere să fie mai lung,aşa că faceţi din timp friptura ca să nu vă prindă Crăciunul în bucătărie.
Încercaţi friptura cu un băţ pentru frigărui şi dacă acesta pătrunde uşor în carne,scoateţi tava,turnaţi berea peste friptură şi aşezaţi de jur împrejurul cărnii merele cu tot cu coajă, tăiate sferturi.
Mai lăsaţi în cuptor friptura cca.1o min.neacoperită.
Serviţi friptura cu cartofi natur peste care aţi pus cu cubuleţ de unt şi pătrunjel verde rupt frunze mari,alături de merele coapte şi sosul din tavă.
Poate nu pare,dar este o reţetă uşor de făcut şi vă asigur foarte gustoasă.
Se poate servi şi rece cu salată de sfeclă roşie.
Bon apetit şi Crăciun fericit!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii