autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Fripturã din piept de porc picant cu cartofi Hasselback

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 27 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 27 mai 2010

Ingrediente
Pt.2 persoane:4 felii de piept de porc, 7-8 cartofi, 4 cãtei de usturoi feliati,100gr.unt, 2 foi de dafin, piper mare,piper mãcinat,sare groasã, usturoi granulat,pãtrunjel sec si proaspãt, piri piri s-au boia iute, rozmarin,busuioc,1lingurã pastã de ardei,vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Carnea se condimenteazã cu sare,piper,usturoi feliat,dafin,rozmarin,picant,pastã de ardei si 1 pahar de vin alb.I-mi place sã las carnea la marinat,dar de data asta nu am avut timp....
Cartofi i-am pregãtit dupã reteta doamnei Pica Flori,cãreia ii multumesc pt. aceastã retetã,este a 2 a oarã când ii fac si ne place foarte mult!Cei interesati pot gãsi aceastã retetã pe acest site la mâncãruri cu legume si zarzavaturi s-au pot intra pe www.e-retete.ro,se pare cã acesti cartofii sunt originali din Suedia
Am curãtat cartofii de coajã(am folosit cartofi albi)si i-am pus pe o lingurã cum zicea in retetã,am tãiat tip acordeon.Am amestecat untul topit cu usturoi sec,pãtrunjel sec,busuioc,rozmarin,cimbru,piper, sare.Am pus in plus sofran indian si 1 linguritã de vegeta.Am uns bine cartofii peste tot si in despãrtituri,si am presãrat pãtrunjel proaspãt deasupra,am pus folie de aluminiu si am dat la cuptor,in acelasi timp cu carnea pe care am pus-o intr-un vas de jena peste care am pus folie de aluminiu.
Cu cca 10 min.inainte se scot foliile si se lasã sã se rumeneascã.Am servit cu garniturã de spanac si mujdei de usturoi cu smântânã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fripturã din piept de porc picant cu cartofi Hasselback" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi
Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

Aripioarele se spala si se curata bine eliminand varful, le dam prin pesmet (in felul acesta carnea

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2012

    Friptura arata super-bine, imi inchipui cat este de buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Foarte buna!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Foarte buna fripturica ta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Ce bine arata.......mmmmm......super apetisant de gustos si hranitor.Ramona,daca era posibil ti-as fi dat mai mult de nota 10.Felicitari ai votul meu.Prezentarea este superrrrr.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Mama ce bunatate! Grasa, dar gustoasa. Merita sa mananci la cat de buna e.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Si eu am facut de 2 ori acesti cartofi si imi plac tare mult............asa este aveti dreptate,pieptul de porc este gras dar daca nu este preparat frecvent eu zic ca merita sa iti faci o pofta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Vã multumesc!nu am folosit ulei,este prima oarã când fac la cuptor!si noi preferãm la grill dar,am pe cãrbuni si nu am fãcut foc numai pt.putinã carne.....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Foarte bun, arata bine! Va place spanacul, am mai vazut si la alte preparate ale tale ca serviti cu spanac, e foarte sanatos, adevarat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Arata grozav si in plus este tare gustos...Ii dau dreptate lui Eugen ca si la gratar iese super bun...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Atentie, pieptul de porc este foarte gras.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Foarte buna si foarte frumos prezentata.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Excelenta reteta.!!!!, cred, totusi , ca pieptul de porc, cel mai gustos !!!, iese pregatit la gratar !!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Ce mai, mai lasat cu pofta :)).......am salvat reteta si *****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Arata foarte bine si cu siguranta rezultatul este unu de *****

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Mama, mama salivez numai cand ma gandesc ce bun trebuie sa fie:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pt.2 persoane:4 felii de piept de porc
  • 7-8 cartofi
  • 4 cãtei de usturoi feliati,100gr.unt
  • 2 foi de dafin
  • piper mare,piper mãcinat,sare groasã
  • usturoi granulat,pãtrunjel sec si proaspãt
  • piri piri s-au boia iute
  • rozmarin,busuioc,1lingurã pastã de ardei,vin alb.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Vekas (Chef de cuisine)

Friptura arata super-bine, imi inchipui cat este de buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ciolan de porc cu galuste de cartofi