Fripturã din piept de porc picant cu cartofi Hasselback

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fripturã din piept de porc picant cu cartofi Hasselback

Ingrediente

  • Pt.2 persoane:4 felii de piept de porc
  • 7-8 cartofi
  • 4 cãtei de usturoi feliati,100gr.unt
  • 2 foi de dafin
  • piper mare,piper mãcinat,sare groasã
  • usturoi granulat,pãtrunjel sec si proaspãt, piri piri s-au boia iute
  • rozmarin,busuioc,1lingurã pastã de ardei,vin alb.

Mod de preparare

Carnea se condimenteazã cu sare,piper,usturoi feliat,dafin,rozmarin,picant,pastã de ardei si 1 pahar de vin alb.I-mi place sã las carnea la marinat,dar de data asta nu am avut timp....

Cartofi i-am pregãtit dupã reteta doamnei Pica Flori,cãreia ii multumesc pt. aceastã retetã,este a 2 a oarã când ii fac si ne place foarte mult!Cei interesati pot gãsi aceastã retetã pe acest site la mâncãruri cu legume si zarzavaturi s-au pot intra pe www.e-retete.ro,se pare cã acesti cartofii sunt originali din Suedia

Am curãtat cartofii de coajã(am folosit cartofi albi)si i-am pus pe o lingurã cum zicea in retetã,am tãiat tip acordeon.Am amestecat untul topit cu usturoi sec,pãtrunjel sec,busuioc,rozmarin,cimbru,piper, sare.Am pus in plus sofran indian si 1 linguritã de vegeta.Am uns bine cartofii peste tot si in despãrtituri,si am presãrat pãtrunjel proaspãt deasupra,am pus folie de aluminiu si am dat la cuptor,in acelasi timp cu carnea pe care am pus-o intr-un vas de jena peste care am pus folie de aluminiu.

Cu cca 10 min.inainte se scot foliile si se lasã sã se rumeneascã.Am servit cu garniturã de spanac si mujdei de usturoi cu smântânã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor