Ingrediente
Pt.2 persoane:4 felii de piept de porc, 7-8 cartofi, 4 cãtei de usturoi feliati,100gr.unt, 2 foi de dafin, piper mare,piper mãcinat,sare groasã, usturoi granulat,pãtrunjel sec si proaspãt, piri piri s-au boia iute, rozmarin,busuioc,1lingurã pastã de ardei,vin alb.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
Cartofi i-am pregãtit dupã reteta doamnei Pica Flori,cãreia ii multumesc pt. aceastã retetã,este a 2 a oarã când ii fac si ne place foarte mult!Cei interesati pot gãsi aceastã retetã pe acest site la mâncãruri cu legume si zarzavaturi s-au pot intra pe www.e-retete.ro,se pare cã acesti cartofii sunt originali din Suedia
Am curãtat cartofii de coajã(am folosit cartofi albi)si i-am pus pe o lingurã cum zicea in retetã,am tãiat tip acordeon.Am amestecat untul topit cu usturoi sec,pãtrunjel sec,busuioc,rozmarin,cimbru,piper, sare.Am pus in plus sofran indian si 1 linguritã de vegeta.Am uns bine cartofii peste tot si in despãrtituri,si am presãrat pãtrunjel proaspãt deasupra,am pus folie de aluminiu si am dat la cuptor,in acelasi timp cu carnea pe care am pus-o intr-un vas de jena peste care am pus folie de aluminiu.
Cu cca 10 min.inainte se scot foliile si se lasã sã se rumeneascã.Am servit cu garniturã de spanac si mujdei de usturoi cu smântânã.
Poftã bunã!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010
Ce bine arata.......mmmmm......super apetisant de gustos si hranitor.Ramona,daca era posibil ti-as fi dat mai mult de nota 10.Felicitari ai votul meu.Prezentarea este superrrrr.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 mai 2010
Mama ce bunatate! Grasa, dar gustoasa. Merita sa mananci la cat de buna e.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010
Si eu am facut de 2 ori acesti cartofi si imi plac tare mult............asa este aveti dreptate,pieptul de porc este gras dar daca nu este preparat frecvent eu zic ca merita sa iti faci o pofta.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Vã multumesc!nu am folosit ulei,este prima oarã când fac la cuptor!si noi preferãm la grill dar,am pe cãrbuni si nu am fãcut foc numai pt.putinã carne.....
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Foarte bun, arata bine! Va place spanacul, am mai vazut si la alte preparate ale tale ca serviti cu spanac, e foarte sanatos, adevarat.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Arata grozav si in plus este tare gustos...Ii dau dreptate lui Eugen ca si la gratar iese super bun...
mira (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Atentie, pieptul de porc este foarte gras.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Foarte buna si foarte frumos prezentata.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Excelenta reteta.!!!!, cred, totusi , ca pieptul de porc, cel mai gustos !!!, iese pregatit la gratar !!!!
Alice85 (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Ce mai, mai lasat cu pofta :)).......am salvat reteta si *****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Arata foarte bine si cu siguranta rezultatul este unu de *****
violette (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Mama, mama salivez numai cand ma gandesc ce bun trebuie sa fie:)