autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
1 lingura piper negru macinat mare, 2 lingurite seminte de chimen, 4 bucati muschi de vita slab (cam 115 g fieca re), 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa rosie medie, tocata marunt, 1 cana vin rosu sec, 1 pachet congelat (570 g) cirese fara sâmburi, dezghetate, scurse si tocate mare, 2 lingurite mustar de Dijon, 1 lingura otet din vin rosu, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita ghimbir macinat, 1/4 cana patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castron putin adânc, se amesteca piperul cu semintele de chimen. Se pune carnea În amestecul de condimente, apasând-o pe ambele parti.
2 Într-o cratita mare de teflon, se incinge uleiul de masline la foc potrivit. Se adauga carnea si se prajeste 3 minute pe fiecare parte pentru a fi În sânge. Se scot fripturile pe o farfurie si se tin la cald.
3 Se adauga in cratita ceapa si se caleste 4 minute sau pâna se moaie. Se adauga vinul, se face focul mare si se fierbe 2 minute. Se adauga ciresele. mustarul, otetul, sarea si ghimbirul; se fierb 5 minute sau pâna când ciresele sunt foarte moi.
4 Se pun fripturile din nou În cratita si se mai tin 1 minut pe fiecare parte, sa se Încalzeasca. Se scot fripturi le pe 4 farfurii. Se pune patrunjelul in sos si apoi se toarna sosul peste fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc la tava

Friptura de porc la tava

Cotletele spalate,uscate cu prosoape de hartie,condimentate din belsug,se pun in tava,se adauga uleiul,sucul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza. Facem o marinada din ghimbirul curatat

4 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura piper negru macinat mare
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 4 bucati muschi de vita slab (cam 115 g fieca re)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie medie
  • tocata marunt
  • 1 cana vin rosu sec
  • 1 pachet congelat (570 g) cirese fara sâmburi
  • dezghetate
  • scurse si tocate mare
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/4 cana patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpite si cartofi cu usturoi si rozmarin la cuptor
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania