autor:

Epure Mariana

» » Fripturi

Friptura aroma de toamna

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
6 ciocanele de pui, 1 punga magica Knorr pt.friptura de pui cu ierburi aromate, 1 morcov mic, 1 ardei capia rosu, 1 morcov mare, 100 g faina, sare, piper, 1/4 vanata, 100 g svaitzer, 1 lgt mustar, 1 lgt miere, 1 ceapa mica, 1 tulpina praz lunga, 2 linguri pesmet si 2 linguri parmezan ras

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie solzisori, morcovul mic bastonase, ardeiul fasii lungi. Luam prazul , il spalam, indepartam frunzele de la suprafata ce sunt palite, scoatem cu grija tijele din mijloc. Le taiem pe lungime si le punem sa se inmoaie putin la aburi, aceastea se vor folosi ca decor la final ca sa legam chiftelutele de morcov. Restul de praz il taiem bastonase lungi ca si pe celelalte legume. Taiem ca un capac lung la vanata si apoi taiem bastonase si din aceasta. Toate aceste legume le amestecam si le vom folosi pentru a obtine un sos delicios la friptura de pui.

Se spala ciocanelele bine si apoi se ung cu putin ulei si se freaca cu condimentele din punga magica, se introduc in punga impreuna cu legumele curatate si taiate bastonase. Se introduce punga la cuptorul incins dinainte. Intre timp fierbem un morcov mare si apoi il pasam pana obtinem un piure portocaliu. Amestecam piureul cu faina, sare si piper, miere, mustar si cascavalul tocat marunt, pasam cu pasatorul si apoi formam cu mana mici gogoloaie putin alungite ca o para. Le tavalim prin pesmetul amestecat cu parmezanul ras si le coacem fie la cuptor fie intr-o tigaie antiaderenta doar putin unsa cu unt sau ulei. Se coc acoperit. Eu am folosit tigaia Doubletta. Apoi scoatem pulpitele din cuptor cu sosul de legume si le servim pe un platou impreuna cu chiftelutele de morcov legate la gat (partea alungita) cu fundite verzi din tijele de praz moi facute la aburi mai devreme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aroma de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura cu sos

Friptura cu sos

Prepar un sos din: condimente, usturoi pisat, pasta de tomate, mustar, sos de gogosari, vin. Trec

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin

Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin

Pulpele se spala se sterg bine de apa aoi se cresteaza cu un cutit. Se condimenteaza bine cu sare,

13 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte gustoasa! Aspectoasa.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Foarte buna friptura! Voi salva acesta reteta ptr. ca e deosebita!

  • Fara foto

    Sidy , 28 februarie 2010

    Minunata reteta Mariana...deja imi ploua in gura....

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      DA...imi plac ciocanelele (sper ca am scris cu destui... le).. CIOCANELELE in forma finala ... rumene frumoase...precum si titlul retetei care te imbie sa te bucuri... a de ce sa te bucuri... binenteles de ... aromele toamnei! MERSI !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Foarte priceputa mama de Roberta!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      felicitari

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Cred ca este gustos acest preparat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Mmmmmmmmm ce bine arata! Ingenioasa prezntarea.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Hmmm,ce bine arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 6 ciocanele de pui
  • 1 punga magica Knorr pt.friptura de pui cu ierburi aromate
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov mare
  • 100 g faina
  • sare
  • piper
  • 1/4 vanata
  • 100 g svaitzer
  • 1 lgt mustar
  • 1 lgt miere
  • 1 ceapa mica
  • 1 tulpina praz lunga
  • 2 linguri pesmet si 2 linguri parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa! Aspectoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Carne de oaie la gratar