autor:

autor

» » Fripturi

Friptura aromata de vita cu dafin si vin

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg carne de vita, 1 picior porc, 100 gr. slanina afumata, 3 linguri ulei, 2 virfuri de cutit piper, 1 foaie de dafin, 1 paharel cu vin, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 2-3 cepe, sare, sote de legume

Dificultate: Medie Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta cu o cirpa, se freaca cu sare si piper si se impaneaza cu slanina. Slanina se taie bucatele lungi si subtiri, se infige in carne un cutit ascutit si subtire si in locul intepat se introduce o suvita de slanina. Se leaga apoi carnea cu o sfoara ca sa capete o forma frumoasa si se frige 20-30 minute intr-o cratita cu ulei incins. Se scurge uleiul si in locul lui se adauga vinul. Se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba descoperit pina ce carnea a absorbit tot vinul. Se adauga patru cesti de apa, soriciul ramas de la slanina, foaia de dafin, piciorul de porc si se pune din nou la fiert. Se ia spuma care se formeaza deasupra, se adauga zarzavatul, se acopera din nou si se lasa sa fiarba in cuptor 1 ½-2 ore. Se intoarce friptura de 2-3 ori si se adauga apa, daca sosul a scazut. Cind este gata, se scoate sfoara si se taie friptura felii subtiri. Se toarna sosul deasupra, se lasa sa se inchege la rece
Se serveste cu un sote de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de vita cu dafin si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitel din piept de pui

Snitel din piept de pui

Pieptul de pui se transeaza si se condimenteaza, dupa gust cu condimente pentru carne de pui. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi

14 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Cred ca e buna.

  • Fara foto

    elena , 07 decembrie 2008

    ce gust are carnea de vitå rece?

Dificultate

Medie

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • 1 picior porc
  • 100 gr. slanina afumata
  • 3 linguri ulei
  • 2 virfuri de cutit piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 paharel cu vin
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2-3 cepe
  • sare
  • sote de legume

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca e buna.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpa de porc la vasul de yena cu piure cu ceapa prajita