Reteta postata pe: 20 aprilie 2010
Ingrediente
Avem nevoie pentru 4-5 portii de : un pui decupat in bucati, 3 pulpe de iepure taiate in 2 fiecare, o ceapa mare, un morcov mic, o rosie, o mana de verdeata ( rozmarin, salvie si patrunjel am pus eu ), 200 ml de vin, 50 ml de ulei de masline, sare, piper, 2 catei de usturoi, o mana de masline verzi fara sambure
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se omogenizeze bine si uitam de ele cateva ore la frigider. Dupa aceea le asezam in vasul roman, turnam deasupra uleiul si acoperit cu capac dam vasul la cuptor pe temperatura maxima timp de 30 de minute .
Vasul roman nu se aseaza niciodata in cuptorul preincalzit , il asezam atunci cand pornim si focul. Dupa 30 de minute scoatem capacul si il mai lasam 20-25 minute pe temperatura de 220 grade sa se rumeneasca usor .
iesit excelenta, rumenita bine dar frageda si foarte aromata. Recomand cu drag vasul roman si mixul de carne la fripturi, rezultatul e garantat. Eu am servit cu o garnitura usoara de piure de cartofi si ruccola
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata" nu uita sa-i faci un
review
Incing dubletta unsa cu ulei, asez ceafa, las sa se rumeneasca pe ambele parti, condimentez, adaug
41 voturi
13 comentarii
30 min
Pt ca cele 2 pulpe erau cam mari le-am portionat, obtinand 2 pulpe superioare si 2 inferioare. Costita
6 voturi
2 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Va multumesc mult pentru aprecieri ! Lucica poti sa combini ce carnuri vrei ca iese excelent eu fac si vitel cu miel, si porc cu pui si vitel impreuna,sunt excelente toate combinatiile.
panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
si eu fac cateodata friptura in acest fel,dar de pui ! foarte gustoasa rebuie sa fie cu iepure
Alice85 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Mmmmm ce culoare frumoasa si desigur, gustoasa reteta ta.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
f.bun!ai dreptate in vasul roman iasa delicios!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Arata foarte bine.
juliya (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Trebuie sa fie delicioasa!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Interesanta reteta si foarte apetisanta. Am sa incerc si eu un mix de carne la fripturi ca mi-a placut ce a iesit. Felicitari!
joly-gina (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
oau ce spectaculos arata ,felicitari!!!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Foarte gustoasă!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Super gustoasa ...