autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura asortata

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
Avem nevoie pentru 4-5 portii de : un pui decupat in bucati, 3 pulpe de iepure taiate in 2 fiecare, o ceapa mare, un morcov mic, o rosie, o mana de verdeata ( rozmarin, salvie si patrunjel am pus eu ), 200 ml de vin, 50 ml de ulei de masline, sare, piper, 2 catei de usturoi, o mana de masline verzi fara sambure

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se omogenizeze bine si uitam de ele cateva ore la frigider. Dupa aceea le asezam in vasul roman, turnam deasupra uleiul si acoperit cu capac dam vasul la cuptor pe temperatura maxima timp de 30 de minute .
Vasul roman nu se aseaza niciodata in cuptorul preincalzit , il asezam atunci cand pornim si focul. Dupa 30 de minute scoatem capacul si il mai lasam 20-25 minute pe temperatura de 220 grade sa se rumeneasca usor .
iesit excelenta, rumenita bine dar frageda si foarte aromata. Recomand cu drag vasul roman si mixul de carne la fripturi, rezultatul e garantat. Eu am servit cu o garnitura usoara de piure de cartofi si ruccola
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura asortata

Friptura asortata

Incing dubletta unsa cu ulei, asez ceafa, las sa se rumeneasca pe ambele parti, condimentez, adaug

41 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Friptura asortata (pasare, porc)

Friptura asortata (pasare, porc)

Pt ca cele 2 pulpe erau cam mari le-am portionat, obtinand 2 pulpe superioare si 2 inferioare. Costita

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Apetisant! Felicitari!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte bune si aspectoase toate tavile cu friptura, felicitari!

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri ! Lucica poti sa combini ce carnuri vrei ca iese excelent eu fac si vitel cu miel, si porc cu pui si vitel impreuna,sunt excelente toate combinatiile.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      si eu fac cateodata friptura in acest fel,dar de pui ! foarte gustoasa rebuie sa fie cu iepure

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Mmmmm ce culoare frumoasa si desigur, gustoasa reteta ta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      f.bun!ai dreptate in vasul roman iasa delicios!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Arata foarte bine.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Trebuie sa fie delicioasa!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Interesanta reteta si foarte apetisanta. Am sa incerc si eu un mix de carne la fripturi ca mi-a placut ce a iesit. Felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      oau ce spectaculos arata ,felicitari!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte gustoasă!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Super gustoasa ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie pentru 4-5 portii de : un pui decupat in bucati
  • 3 pulpe de iepure taiate in 2 fiecare
  • o ceapa mare
  • un morcov mic
  • o rosie
  • o mana de verdeata ( rozmarin
  • salvie si patrunjel am pus eu )
  • 200 ml de vin
  • 50 ml de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de masline verzi fara sambure

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

flori de piatra (Chef de cuisine)

Apetisant! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
piept de pui la gratar tinut in bait