Friptura cu piùre

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Friptura cu piùre

Ingrediente

  • 2 cartofi mici,
  • ceafa sau cotlet de porc,
  • unt cat o nuca,
  • sare.

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie cuburi, dupa care se pun la fiert pentru piùre ("pireul" nu se mananca - este un oras in grecia). Se scurg de apa intr-o cana, din care se mai adauga peste cartofi cand se piseaza, pentru a obtine consistenta dorita. Se adauga untul si sare dupa gust.

Carnea se pune pe gratarul incins.

(Sfat de la un grataragiu batran - friputa se intoarce o singura data)

Se serveste cu salata de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise