autor:

merisoare de padure

» » Fripturi

Friptura cu piùre

Autor: merisoare de padure (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisoare de padure (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2010

Ingrediente
2 cartofi mici,, ceafa sau cotlet de porc,, unt cat o nuca,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie cuburi, dupa care se pun la fiert pentru piùre ("pireul" nu se mananca - este un oras in grecia). Se scurg de apa intr-o cana, din care se mai adauga peste cartofi cand se piseaza, pentru a obtine consistenta dorita. Se adauga untul si sare dupa gust.

Carnea se pune pe gratarul incins.

(Sfat de la un grataragiu batran - friputa se intoarce o singura data)

Se serveste cu salata de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu piùre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi

Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi

Se pune carnea de miel in tava cu ulei si se introduce la cuptor. Se lasa pana se albeste, dupa care

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare

Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare

In primul rand, am cumparat antricoate de vitel de la macelarie arabeasca, nu am gasit nici macar

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Simplu,rapid si gustos...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Tare gustos!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Buna mai este ceafa la gratar...imi place foarte mult...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Felicitari domnu' grataragiu!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Ok omule... ai dreptate cu gratarul....o spune unu care a prajit tone...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 cartofi mici,
  • ceafa sau cotlet de porc,
  • unt cat o nuca,
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de merisoare de padure
omleta cu pancetta affumicata

omleta cu pancetta affumicata

Ceapa se curata, se taie in doua apoi taiata rondele un pic mai groase, se freaca cu un pic de sare

3 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
fasole verde cu aripi de pui

fasole verde cu aripi de pui

in timp ce se fierb aripile intr-un litru jumate de apa,se arunca spuma,dupa care se strecoara. separat

8 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
fasole cu costita afumata

fasole cu costita afumata

costita se taie cuburi si se prajeste in putin ulei, dupa care se pune separat. in untura obtinuta

19 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Simplu,rapid si gustos...

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui Kapritzioza