autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura cu piper si chimen

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura piper negru macinat mare, 2 lingurite seminte de chimen, 4 bucati muschi de vita slab (cam 115 g fieca re), 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa rosie medie, tocata marunt, 1 cana vin rosu sec, 1 pachet congelat (570 g) cirese fara sâmburi, dezghetate, scurse si tocate mare, 2 lingurite mustar de Dijon, 1 lingura otet din vin rosu, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita ghimbir macinat, 1/4 cana patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castron putin adânc, se amesteca piperul cu semintele de chimen. Se pune carnea În amestecul de condimente, apasând-o pe ambele parti.
2 Într-o cratita mare de teflon, se incinge uleiul de masline la foc potrivit. Se adauga carnea si se prajeste 3 minute pe fiecare parte pentru a fi În sânge. Se scot fripturile pe o farfurie si se tin la cald.
3 Se adauga in cratita ceapa si se caleste 4 minute sau pâna se moaie. Se adauga vinul, se face focul mare si se fierbe 2 minute. Se adauga ciresele. mustarul, otetul, sarea si ghimbirul; se fierb 5 minute sau pâna când ciresele sunt foarte moi.
4 Se pun fripturile din nou În cratita si se mai tin 1 minut pe fiecare parte, sa se Încalzeasca. Se scot fripturi le pe 4 farfurii. Se pune patrunjelul in sos si apoi se toarna sosul peste fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu piper si chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Fripturã de porc la tavã cu portocale si rozmarin

Fripturã de porc la tavã cu portocale si rozmarin

Friptura noastrã preferatã, mai ales cã o pregãtesc cu o zi înainte...a doua zi merge direct

31 voturi    13 comentarii
2h
Fripturi
Pulpe de pui cu bere si stafide la cuptor

Pulpe de pui cu bere si stafide la cuptor

Incalzim cuptorul. Pregatim un vas termorezistent. Asezam pulpele de pui in vas. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura piper negru macinat mare
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 4 bucati muschi de vita slab (cam 115 g fieca re)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie medie
  • tocata marunt
  • 1 cana vin rosu sec
  • 1 pachet congelat (570 g) cirese fara sâmburi
  • dezghetate
  • scurse si tocate mare
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/4 cana patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi