Carnea se spala, se scurge, se condimenteaza, se inabusa in ulei cu adaos de apa. Spre sfirsit se adauga 1/2 din cantitatea de vin, foile de dafin, usturoiul curatat si taiat marunt. Cind este gata inabusita, se scoate, se portioneaza si se pastreaza la cald. In sosul format se inabusa ceapa curatata si taiata marunt, ardeiul curatat, spalat si taiat marunt, la care se adauga apa pentru fierbere, timp in care se pun rosiile curatate, spalate si taiate sferturi si se continua fierberea. Cind este aproape gata se paseaza sosul format peste bucatile de carne si se mai fierbe cca 10 minute. Spre sfirsit, se adauga vinul ramas si se verifica gustul. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie sferturi in lungime. Se sareaza, se condimenteaza, se asaza intr-o tava cu ulei si boia de ardei, se amesteca si se introduc la cuptor. Se serveste friptura cu sosul in farfurie sau pe platou, avind alaturi garnitura de cartofi cu verdeata deasupra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii