autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de berbec cu sos

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne, fara os, 400 ml ulei, foi dafin, 100 ml vin, 50 g usturoi, 700 g ceapa, 1 kg rosii, 250 g ardei gras, 2 kg cartofi, 1 legatură verdeata, sare, piper, boia de ardei, cimbru, după, gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se scurge, se condimenteaza, se inabusa in ulei cu adaos de apa. Spre sfirsit se adauga 1/2 din cantitatea de vin, foile de dafin, usturoiul curatat si taiat marunt. Cind este gata inabusita, se scoate, se portioneaza si se pastreaza la cald. In sosul format se inabusa ceapa curatata si taiata marunt, ardeiul curatat, spalat si taiat marunt, la care se adauga apa pentru fierbere, timp in care se pun rosiile curatate, spalate si taiate sferturi si se continua fierberea. Cind este aproape gata se paseaza sosul format peste bucatile de carne si se mai fierbe cca 10 minute. Spre sfirsit, se adauga vinul ramas si se verifica gustul. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie sferturi in lungime. Se sareaza, se condimenteaza, se asaza intr-o tava cu ulei si boia de ardei, se amesteca si se introduc la cuptor. Se serveste friptura cu sosul in farfurie sau pe platou, avind alaturi garnitura de cartofi cu verdeata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de berbec cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui cu lămâie

Pulpe de pui cu lămâie

Am pus pulpele de pui într-un vas termorezistent, am pus condimentele, cele 3 felii de lămâie

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice

Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice

Carnea se spala,se lasa la scurs dupa care se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne
  • fara os
  • 400 ml ulei
  • foi dafin
  • 100 ml vin
  • 50 g usturoi
  • 700 g ceapa
  • 1 kg rosii
  • 250 g ardei gras
  • 2 kg cartofi
  • 1 legatură verdeata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • după
  • gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
FICATEI DE PASARE LA GRATAR