autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de berbecut

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
2 pulpe de berbecut, 6 catei de usturoi, 100 ml vin, oregano, busuioc, rozmarin, ardei gras, ulei, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ardeiul se taie fasii subtiri.Carnea de berbecut dupa ce a fost curatata si spalata bine, se pune intr-o cratita sau tava unsa cu putin ulei. Pulpa se sareaza si pipereaza si se adauga apoi vinul ,ardeiul si usturoiul taiat ,Deasupra se presara celelalte condimente sau se introduce carnea intr-o punga Knorr.
Carnea se da la cuptorul dinainte incalzit pina cand prinde o culoare frumoasa aramie deasupra.
Se intoarce apoi carnea pe partea cealalta, se mai condimenteaza daca este necesar si se lasa sa prinda si pe partea acesta crusta.
Se serveste cu piure de cartofi si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de berbecut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    O friptura exact pe gustul meu !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Minunata friptura de berbecut!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Super,arata tare bine,felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Foarte bine arata

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Tare bun berbecutul,si mie imi place.Mi-ai facut pofta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Delicioasa fripturica.Arata tare bine, apetisant.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

15 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de berbecut
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml vin
  • oregano
  • busuioc
  • rozmarin
  • ardei gras
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O friptura exact pe gustul meu !

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Chiftelute din carne de porc cu menta