autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de berbecut

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
2 pulpe de berbecut, 6 catei de usturoi, 100 ml vin, oregano, busuioc, rozmarin, ardei gras, ulei, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ardeiul se taie fasii subtiri.Carnea de berbecut dupa ce a fost curatata si spalata bine, se pune intr-o cratita sau tava unsa cu putin ulei. Pulpa se sareaza si pipereaza si se adauga apoi vinul ,ardeiul si usturoiul taiat ,Deasupra se presara celelalte condimente sau se introduce carnea intr-o punga Knorr.
Carnea se da la cuptorul dinainte incalzit pina cand prinde o culoare frumoasa aramie deasupra.
Se intoarce apoi carnea pe partea cealalta, se mai condimenteaza daca este necesar si se lasa sa prinda si pe partea acesta crusta.
Se serveste cu piure de cartofi si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de berbecut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba cu sos picant si ciuperci

Limba cu sos picant si ciuperci

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

15 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui aromatizat cu bere

Pui aromatizat cu bere

Puiul se spala ,se portioneaza se sterge cu hartie de bucatarie,si se tavaleste prin faina,dupa care

9 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    O friptura exact pe gustul meu !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Minunata friptura de berbecut!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Super,arata tare bine,felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Foarte bine arata

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Tare bun berbecutul,si mie imi place.Mi-ai facut pofta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Delicioasa fripturica.Arata tare bine, apetisant.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

15 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O friptura exact pe gustul meu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu legume in punga magica