autor:

buburuza

» » Fripturi

Friptura de cocos cu ghebe, in sos de vin rosu

Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
Friptura, pieptul si pulpele cocosului, 200 grame slanina taiata bucatele mici, 2 cepe taiate julien, , 2 polonice de supa de cocos, , cimbru, sare si piper dupa gust., 1 borcan de ghebe, 1 pahar de vin rosu, 1/2 capatana de usturoi, , Garnitura, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, o cana de orez, 1 polonic de supa de cocos, o conserva de rosii taiate cubulete, , sare, piper si cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Friptura
Pieptul si pulpele cocosului se fierb,carnea fiarta se pune intr-un vas yenna,se adauga 200 grame slanina taiata bucatele mici(este absolut necesara deoarece carnea de cocos este atoasa si este considerata carne de vanat, iar slanina ii confera fragezimea si savoarea), 2 cepe taiate julien, 2 polonice de supa de cocos, cimbru, sare si piper.Se da la cuptor la 200 de grade pentru 20 min,apoi se pune 1 borcan de ghebe si se stopeste cu 1 pahar de vin rosu.Se da iar vasul la cuptor inca 15 min, iar spre sfarsit se adauga mujdei din jumatate de capatana de usturoi.

Garnitura
Se calesc ceapa, morcovul si ardeiul.se adauga orezul, supa, rosiile, sarea, piperul si cimbrul.Se lasa la foc mic pane este gata orezul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de cocos cu ghebe, in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Copanele la tava

Copanele la tava

Reteta prezentata e creatia sotului meu care spune ca daca pui sufle mancarea iese delicioasa.(cei

21 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Friptura de caprioara

Friptura de caprioara

Se spala bine pulpita si se parleste daca este cazul .Se pune la fiert in apa intr-un vas mare si

8 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Un deliciu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustoasa...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Friptura
  • pieptul si pulpele cocosului
  • 200 grame slanina taiata bucatele mici
  • 2 cepe taiate julien
  • 2 polonice de supa de cocos
  • cimbru
  • sare si piper dupa gust.
  • 1 borcan de ghebe
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1/2 capatana de usturoi
  • Garnitura
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • o cana de orez
  • 1 polonic de supa de cocos
  • o conserva de rosii taiate cubulete
  • sare
  • piper si cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de buburuza
Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Muschiul se desface si se bate pe ambele parti, se condimenteaza, se razuie cascavalul, se pun ciupecile,

17 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Prajitura cu gem (de  post)

Prajitura cu gem (de post)

Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se da la cuptor. Pofta

42 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Diplomat cu blat

Diplomat cu blat

Se amesteca zaharul cu ouale, zaharul vanilat si gemul,cand sa topit zaharul se adauga faina,amidonul,praful

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui fript