autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Friptura de cotlet la tava

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, 8 felii de cotlet cu os, 6 morcovi, 6 catei de usturoi, 1-2 peperoni, 1 lingura ketchup, 4 linguri ulei (de masline. de orez), cateva fire de patrunjel, 2 lingurite condimente pentru friptura, foi de dafin, cimbru, boia, maghiran, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Puneti cuptorul la preincalzit, la foc mediu iar tava puneti-o pe aragaz, adaugati uleiul iar cand acesta s-a incins, puneti feliile de cotlet sa se prajeasca 1-2 minute pe fiecare parte pana devin albicioase. Adaugati condimente, putin ketchup pe fiecare felie si morcovii curatati si taiati felii pe lungime. Adaugati o cana de apa clocotita si dati tava la cuptor, la foc mic, cam o ora.
Scoateti tava, intoarceti cotletele pe cealalta parte, adaugati usturoiul feliat si cateva feliute de peperoni. Daca nu mai este lichid in tava, completati cu 3-4 linguri de apa fierbinte sau supa. Dati din nou tava la cuptor, la foc mediu 15-20 minute, pana ce friptura se rumeneste frumos.
Asezati pe platou friptura si morcovii. decorati cu frunze de patrunjel si feliute de peperoni. Cine doreste, poate servi langa friptura si cativa cartofi natur. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de cotlet la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe gustoase

Pulpe gustoase

Faci un sos din ulei si condimente, treci pulpele prin acest sos, lasi 15 minute, dupa care le asezi

12 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi
Rulouri din pulpa de pui la cuptor

Rulouri din pulpa de pui la cuptor

Pulpele dezosate se condimenteaza cu sare, piper, usturoi tocat marunt/zdrobit. Se adauga in straturi

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Pop , 19 februarie 2015

    Peperoni...?ardei sau gogosar ce peperoni??

  • Fara foto

    Florin Nicolaescu , 19 februarie 2015

    suna bine!

  • Fara foto

    Nelu Apostol , 28 octombrie 2013

    Foarte buna, o recomand tuturor.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Waw ce apetisanta e!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      O friptura tare gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010

      Un deliciu!*****

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Multumesc. Nu, Cami. Aceasta reteta nu este din Turul Frantei. :) La ei cam toate retetele sunt cu vin sau bere si faina.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Foarte bune!!!aratã excelent!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      forte bine arata felicitari

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      arata minunat, merita incercata,

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Asta e tot reteta din Turul Frantei? Minunat.Am salvat(sincer merita) si-ti dau,din toata inima 5 stelute;imi pare f.rau, ca nu-ti pot da 10 .

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Foarte bun la cum arata!!!!!!!!!!!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Ce poti sa mai spui cand vezi rezultatul?Minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 8 felii de cotlet cu os
  • 6 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 1-2 peperoni
  • 1 lingura ketchup
  • 4 linguri ulei (de masline. de orez)
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 lingurite condimente pentru friptura
  • foi de dafin
  • cimbru
  • boia
  • maghiran
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Waw ce apetisanta e!!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor