autor:

zana b.

» » Fripturi

Friptura de Craciun

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
1,5kg pulpa de porc,1 morcov, telina mica,1 ceapa, fir praz,1 radacina patrunjel,2 foi de dafin,3-4 boabe enibahar,10-12 boabe piper, linguri zahar,100g unt, coniac,50ml ulei,sare,piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Carnea curatati-o de tendoane,spalati-o si zvantati-o;crestati carnea si presarati-o cu sare si piper.
Curatati si spalati legumele,apoi taiati prazul rondele,iar pe celelalte cubulete.
Puneti legumele la fiert in 2 litri de apa,adaugati dafinul,enibaharul.boabele de piper si sare.
Topiti intr-o tava adanca zaharul si cand se caramelizeaza,adaugati untul,coniacul si 200 ml din zeama in care au fiert legumele.Fierbeti sosul pana se ingroasa.
P[uneti apoi in tava carnea,ungeti-o bine cu sosul din tava.Coaceti la foc mic spre potrivit pana carnea se patrunde bine si se rumeneste frumos deasupra.
Dupa 1 ora de cand ati introdus tava la cuptor,asezati in jurul bucatii de carne legume fierte.
La final scoateti carnea pe un platou si taiati-o felii de 1 cm grosime,iar legumele si sosul ramas in tava treceti-le printr-o sita deasa.
Serviti friptura calda stropita cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Carnea,proaspătă desigur,se spală rapid sub jet de apă şi se usucă cu un şervet.Se crestează

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Friptura de Craciun

Friptura de Craciun

Cu un cutit lung, se fac niste gauri pe orizontala in cotlet. In gaurile formate se introduc firele

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Nu mai e mult si putem pregati un asemenea deliciu

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1,5kg pulpa de porc,1 morcov, telina mica,1 ceapa, fir praz,1 radacina patrunjel,2 foi de dafin,3-4 boabe enibahar,10-12 boabe piper, linguri zahar,100g unt, coniac,50ml ulei,sare,piper macinat

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Nu mai e mult si putem pregati un asemenea deliciu

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cotlet haiducesc