FRIPTURA DE CURCAN CU SUPA DE MIGDALE

Timp pregatire
155 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan de 2,5kg. cu ficat cu tot,
  • 200g.castane fierte,
  • 1 ou,
  • 80g. stafide,
  • 12 caise uscate,
  • 100g. migdale caratate,
  • 2 linguri seminte de pin,
  • 1 mar,
  • 1 para,
  • 3 cepe de apa,
  • 100g.unt,
  • 1 lingura ulei de arahide,
  • sare,
  • piper;
  • Pentru supa de migdale:
  • 1 l. supa de pui,
  • 2 felii de sunca afumata,
  • 250g. migdale curatate,
  • 200g.smantana,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita maghiran,
  • 1 lingurita oregano,
  • 1 lingurita ierburi din Provence,
  • 80g. zahar pudra,
  • 150g. masline violete,
  • cateva migdale feliate;

Mod de preparare

1.Se curata cepele si se toaca marunt.

2.Se curata marul si para de coaja si seminte si se taie cubulete.

3.6 caise uscate se taie in bucati, iar prunele in doua.

4.Se taie ficatul curcanului in bucati.

5.Intr-un bol, se pun toate ingredientele de mai sus,se adauga castanele fierte si mixate, ,maghiranul, oregano, ierburile din Provence, se sareaza si se pipereaza.

6.Se umple curcanul cu acesta compozitie, se coase, se prind pulpele si aripile cu ata, apoi se unge in exterior cu ulei de arahide si unt si se pune intr-o punga magica Knorr.Se aseaza pe o tava si se coace la cuptor 2h. si 20 minute.

7.Se prepara supa de migdale:se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se rumenesc feliile de sunca afumata.

2.Se varsa supa de pui intr-o cratita ,se adauga migdalele curatate si feliile de sunca afumata, rumenite.Se lasa sa dea un clocot, apoi ,pe foc mic, se fierbe 10 minute.Se adauga smantana ,se amesteca bine si se mai fierbe inca 10 minute.Se pipereaza.

3.Se toarna supa in blender si se mixeaza.Se repune compozitia in cratita si se pastreaza la cald.

4.Cu 20 minute inainte de a se termina friptura de curcan ,se topeste untul intr-o tigaie ,se adauga fructele ramase,semintele de pin si maslinele taiate bucati,precum si zaharul pudra.

5.Se scoate curcanul din cuptor, apoi din punga , se presara cu migdale feliate si se serveste cu fructele caramelizate,cu supa de migdale, servita in boluri si cu un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise