autor:

Vekas

» » Fripturi

FRIPTURA DE CURCAN CU SUPA DE MIGDALE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
1 curcan de 2,5kg. cu ficat cu tot,, 200g.castane fierte,, 1 ou,, 80g. stafide,, 12 caise uscate,, 100g. migdale caratate,, 2 linguri seminte de pin,, 1 mar,, 1 para,, 3 cepe de apa,, 100g.unt,, 1 lingura ulei de arahide,, sare,, piper, Pentru supa de migdale:, 1 l. supa de pui,, 2 felii de sunca afumata,, 250g. migdale curatate,, 200g.smantana,, sare,, piper,, 1 lingurita maghiran,, 1 lingurita oregano, , 1 lingurita ierburi din Provence,, 80g. zahar pudra,, 150g. masline violete,, cateva migdale feliate

Dificultate: Medie Timp: 2h 35 min

5 voturi

Mod de preparare

1.Se curata cepele si se toaca marunt.
2.Se curata marul si para de coaja si seminte si se taie cubulete.
3.6 caise uscate se taie in bucati, iar prunele in doua.
4.Se taie ficatul curcanului in bucati.
5.Intr-un bol, se pun toate ingredientele de mai sus,se adauga castanele fierte si mixate, ,maghiranul, oregano, ierburile din Provence, se sareaza si se pipereaza.
6.Se umple curcanul cu acesta compozitie, se coase, se prind pulpele si aripile cu ata, apoi se unge in exterior cu ulei de arahide si unt si se pune intr-o punga magica Knorr.Se aseaza pe o tava si se coace la cuptor 2h. si 20 minute.
7.Se prepara supa de migdale:se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se rumenesc feliile de sunca afumata.
2.Se varsa supa de pui intr-o cratita ,se adauga migdalele curatate si feliile de sunca afumata, rumenite.Se lasa sa dea un clocot, apoi ,pe foc mic, se fierbe 10 minute.Se adauga smantana ,se amesteca bine si se mai fierbe inca 10 minute.Se pipereaza.
3.Se toarna supa in blender si se mixeaza.Se repune compozitia in cratita si se pastreaza la cald.
4.Cu 20 minute inainte de a se termina friptura de curcan ,se topeste untul intr-o tigaie ,se adauga fructele ramase,semintele de pin si maslinele taiate bucati,precum si zaharul pudra.
5.Se scoate curcanul din cuptor, apoi din punga , se presara cu migdale feliate si se serveste cu fructele caramelizate,cu supa de migdale, servita in boluri si cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "FRIPTURA DE CURCAN CU SUPA DE MIGDALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe la punga cu cartofi

Pulpe la punga cu cartofi

Pulpele se pun la fiert in apa timp de 5 minute si apoi se scot si se zvanta. Se presara cu condimentul

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Friptura de vita marinata la gratar

Friptura de vita marinata la gratar

In primul rand, am macinat bine nucile si alunele de padure, si le-am pus intr-un castron. Peste

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Este super de sarbatori.De fapt, voi posta numai retete care se preteaza la sarbatorile de iarna.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Apetisanta reteta,felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

2h 35 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 curcan de 2,5kg. cu ficat cu tot,
  • 200g.castane fierte,
  • 1 ou,
  • 80g. stafide,
  • 12 caise uscate,
  • 100g. migdale caratate,
  • 2 linguri seminte de pin,
  • 1 mar,
  • 1 para,
  • 3 cepe de apa,
  • 100g.unt,
  • 1 lingura ulei de arahide,
  • sare,
  • piper
  • Pentru supa de migdale:
  • 1 l. supa de pui,
  • 2 felii de sunca afumata,
  • 250g. migdale curatate,
  • 200g.smantana,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita maghiran,
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita ierburi din Provence,
  • 80g. zahar pudra,
  • 150g. masline violete,
  • cateva migdale feliate

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Este super de sarbatori.De fapt, voi posta numai retete care se preteaza la sarbatorile de iarna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cartofi cu branza si busuioc