autor:

maria mihalache

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de curcan cu vin la tava

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2010

Ingrediente
.1,5 kg carne de curcan, .3-4 fire de ceapa, .3-4 catei de usturoi, .2 rosii, .2 ardei grasi, .1 pastarnac, .1/2 lamaie, .150 ml vin alb, .ulei de masline, .oregano, .sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

14 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa aceea carnea se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano .Se aseaza intr-o tava in care am pus putina apa ,vinul, foile de dafin, frunzela de ceapa rupte in 3-4 bucati,usturoiul taiat, ardeiul taiat si el fasiute, rosiile taiate rondele,feliile de lamaie,fisiile de pastarnac.Se da la cuptor si din cand in cand se stropeste cu zeama din tava. Se lasa sa se rumeneasca bine.Se scoate din cuptor ,se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.Se serveste alaturi de o garnitura si se stropeste cu sosul din tava.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu vin la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de curcan cu vin la tava

Friptura de curcan cu vin la tava

Se spala carnea, se zvanta si se condimenteaza cu paprika, concentrat, sare, piper, cimbru, apoi

29 voturi    7 comentarii
2h 15 min
Fripturi

  • 5 comentarii

  • maria mihalache , 01 iunie 2010

    Intradevar,Alina carnea de curcan este tare buna.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Imi place curcanul, daca stiam ca asa mult gatesti zilele astea veneam la tine cateva zile.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Friptura de curcan este intotdeauna o minunatie...

    • maria mihalache , 28 mai 2010

      Camelia, te rog sa te servesti..............ma bucur ca iti place.Pup!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Ce-as mai manca si eu niste friptura de curcan de la tine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

14 voturi

Ingrediente

  • .1,5 kg carne de curcan
  • .3-4 fire de ceapa
  • .3-4 catei de usturoi
  • .2 rosii
  • .2 ardei grasi
  • .1 pastarnac
  • .1/2 lamaie
  • .150 ml vin alb
  • .ulei de masline
  • .oregano
  • .sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

Intradevar,Alina carnea de curcan este tare buna.

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cotlet de porc la cuptor cu mamaliguta si mujdei de usturoi