autor:

sorina gabriela

» » , , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Friptura de curcan pe varza

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Ingrediente
O pulpa de curcan(900g) ,1.500kg varza acra,2 cepe uscate ,100ml ulei,piper colorat(alb,rosu,verde si negru),sare,100ml vin alb,o lingurita boia dulce de ardei., o punga Maggi pentru friptura.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpa de curcan.Intr-o farfurie se amesteca piperul macinat,sare dupa gust,o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de ulei.Cu acest amestec ungem bine pe ambele parti pulpa de curcan.O punem in punga speciala de friptura(eu am avut punga rola si am taiat cat a fost necesar din ea )si o introducem intr-un vas la cuptor pentru o ora si 20 minute la temperatura de 200grade C.

Varza o tocam si o punem cam 10 minute in apa la desarat.
Am folosit varza gata tocata si am stors de zeama .Nu a fost necesara aceasta operatiune.
Tocam solzisor ceapa si o punem in cratita de fonta sau ceaun la sotat in ulei. Cand a prins o culoare usor aurie ,punem si varza,o condimentam cu piper(boabe sau macinat,dupa gust o foaie de dafin )si lasam la calit ,amestecam din cand in cand cu lingura pentru a nu se arde.Dupa circa 20 de minute varza sa calit,a devenit aurie ,stingem cu paharul de vin si ami lasam cam 5 minute dupa care oprim focul.
Cand friptura de curcan este gata,servim cu varza calita, ardei iute si dupa preferinta cu mamaliguta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan pe varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Se spala pieptul de pui, se taie in felii ca de snitel, se bat apoi se face o compozitie din ulei,

20 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar cu orez

Piept de pui la gratar cu orez

Mai intai am taiat pieptul felii subtiri pe care le-am tinut 10 minute in marinata facuta din piper,

2 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2014

    o idee buna,am sa incerc.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Un deliciu.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Am mâncat-o cu ochii deja!!! noroc cã e Aldi aproape, am vãzut produse asemãnãtoare, deci salvat :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Waw ! da ce bine arata.... Super !*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      O bunatate *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • O pulpa de curcan(900g) ,1.500kg varza acra,2 cepe uscate ,100ml ulei,piper colorat(alb,rosu,verde si negru),sare,100ml vin alb,o lingurita boia dulce de ardei.
  • o punga Maggi pentru friptura.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

83 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

o idee buna,am sa incerc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus