autor:

sorina gabriela

» » , , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Friptura de curcan pe varza

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Ingrediente
O pulpa de curcan(900g) ,1.500kg varza acra,2 cepe uscate ,100ml ulei,piper colorat(alb,rosu,verde si negru),sare,100ml vin alb,o lingurita boia dulce de ardei., o punga Maggi pentru friptura.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpa de curcan.Intr-o farfurie se amesteca piperul macinat,sare dupa gust,o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de ulei.Cu acest amestec ungem bine pe ambele parti pulpa de curcan.O punem in punga speciala de friptura(eu am avut punga rola si am taiat cat a fost necesar din ea )si o introducem intr-un vas la cuptor pentru o ora si 20 minute la temperatura de 200grade C.

Varza o tocam si o punem cam 10 minute in apa la desarat.
Am folosit varza gata tocata si am stors de zeama .Nu a fost necesara aceasta operatiune.
Tocam solzisor ceapa si o punem in cratita de fonta sau ceaun la sotat in ulei. Cand a prins o culoare usor aurie ,punem si varza,o condimentam cu piper(boabe sau macinat,dupa gust o foaie de dafin )si lasam la calit ,amestecam din cand in cand cu lingura pentru a nu se arde.Dupa circa 20 de minute varza sa calit,a devenit aurie ,stingem cu paharul de vin si ami lasam cam 5 minute dupa care oprim focul.
Cand friptura de curcan este gata,servim cu varza calita, ardei iute si dupa preferinta cu mamaliguta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan pe varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 5 comentarii

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2014

    o idee buna,am sa incerc.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Un deliciu.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Am mâncat-o cu ochii deja!!! noroc cã e Aldi aproape, am vãzut produse asemãnãtoare, deci salvat :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Waw ! da ce bine arata.... Super !*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      O bunatate *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • O pulpa de curcan(900g) ,1.500kg varza acra,2 cepe uscate ,100ml ulei,piper colorat(alb,rosu,verde si negru),sare,100ml vin alb,o lingurita boia dulce de ardei.
  • o punga Maggi pentru friptura.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

88 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

o idee buna,am sa incerc.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt