autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de iepure inabusita

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 kg carne de iepure: 50 g usturoi, 500 g slanina, 100 ml ulei, 400 ml vin rosu, 4 foi de dafin, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

54 voturi

Mod de preparare

Vanatul trebuie lasat citeva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vanatul este tanar, se pune la fezandat numai 2-3 ore.

Carnea se curata, se sterge (nu se spala) şi se transeaza in bucati, dupa cum urmeaza: pentru friptura - pulpele si muschii spatelui, pentru mincare - pulpele din fata (spete). Pasarile salbatice mari: rata, gisca, cocorul, lisita; se taie in sferturi.

Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, teilna curatata, spalata si taiata felii subtiri. Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera si se lasa la marinat 2-3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 - 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut.

Cand se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 - 6 minute, se condimenteaza cu piper si sare, apoi se pune intr-o cratita cu grasime si adaos de apa. Se acopera si se inabusa pana este bine patrunsa.

In timpul inabusirii se amesteca, si se mai adauga vinul, iar spre sfirsit zeama si toate componentele de la macerare, dupa care se mai fierbe 10-15 minute. Cand este gata, se pastreaza in vasul de inabusire pina la servire. Se portioneaza si se aşeaza pe un platou incalzit, insotita de diferite garnituri: orez, macaroane, galuste, piure de cartofi etc.

Sosul din tava se strecoara si se serveste separat in sosiere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure inabusita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pachete de carne cu mozzarella

Pachete de carne cu mozzarella

Carnea se bate bine, se aseaza pe un fund de lemn,se sareaza pipereaza,deasupra se pun felii de mozzarella,se

0 voturi    7 comentarii
15 min
Fripturi
Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi

14 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • nasea alina

    nasea alina (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

    Aici e experta sora mea....cam tarziu pentru telefon, chiar si la ....seciu.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

    Asta e reteta ta proprie????????

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

54 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 kg carne de iepure: 50 g usturoi
  • 500 g slanina
  • 100 ml ulei
  • 400 ml vin rosu
  • 4 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

nasea alina (Chef de cuisine)

Aici e experta sora mea....cam tarziu pentru telefon, chiar si la ....seciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
MITITEI PREGATITI IN CASA