Friptura de miel

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Friptura de miel

Ingrediente

  • - un picior de miel cu tot cu coasta
  • - 2 cepe
  • - o caciulie de usturoi
  • - sare,piper boabe si macinat,vin alb,otet,ienibahar boabe si macinat,coreiandru,nucsoara, cardemone,foi de dafin,cimbru,oregano, 3-4 linguri mustar, 2-3 linguri ulei de masline, 2-3 felii de slanina afumata,o lamaie,rozmarin...,

Mod de preparare

Carnea curatata si spalata foarte bine, se pregateste astfel:

- se opareste pentru 10 minute in apa clocotita, apoi se tine 10 minute in apa rece cu gheata;

- se tine 10 minute in apa fierbinte,apoi iar 10 minute in apa rece cu gheata

- inca 10 minute in apa calduta si iar 10 minute in apa rece.

Pregatim baitzul din:

un litru apa,o lingura sare,o ceasca otet,o ceapa, cativa catei de usturoi,3 foi de dafin, boabe de piper, ienibahar,3-4 boabe de cardemone...

Dupa ce da un clocot cu toate condimentele, lasam sa se raceasca, apoi asezam carnea pentru o noapte.

Stergem carnea, o impanam din loc in loc cu slanina si usturoi,o ungem cu sosul obtinut din: mustar, condimente,ulei.

Incingem un vas uns cu cateva linguri de ulei, prajim carnea pe ambele parti cate 2-3 minute, condimentam, presaram cu felii de ceapa, usturoi si lamaie,adaugam o ceasca de vin,dam la cuptor pana scade sosul (cam 40 minute). Scoatem carnea din vas, strecuram de legume,adaugam 2 linguri ulei de masline,ungem carnea cu sosul ramas si dam la cuptor pana se rumeneste. Mai stropim cu sos din cand in cand.

Nu am mai apucat sa pozez friptura la final.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise