Carnea curatata si spalata foarte bine, se pregateste astfel:
- se opareste pentru 10 minute in apa clocotita, apoi se tine 10 minute in apa rece cu gheata;
- se tine 10 minute in apa fierbinte,apoi iar 10 minute in apa rece cu gheata
- inca 10 minute in apa calduta si iar 10 minute in apa rece.
Pregatim baitzul din:
un litru apa,o lingura sare,o ceasca otet,o ceapa, cativa catei de usturoi,3 foi de dafin, boabe de piper, ienibahar,3-4 boabe de cardemone...
Dupa ce da un clocot cu toate condimentele, lasam sa se raceasca, apoi asezam carnea pentru o noapte.
Stergem carnea, o impanam din loc in loc cu slanina si usturoi,o ungem cu sosul obtinut din: mustar, condimente,ulei.
Incingem un vas uns cu cateva linguri de ulei, prajim carnea pe ambele parti cate 2-3 minute, condimentam, presaram cu felii de ceapa, usturoi si lamaie,adaugam o ceasca de vin,dam la cuptor pana scade sosul (cam 40 minute). Scoatem carnea din vas, strecuram de legume,adaugam 2 linguri ulei de masline,ungem carnea cu sosul ramas si dam la cuptor pana se rumeneste. Mai stropim cu sos din cand in cand.
Nu am mai apucat sa pozez friptura la final.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii