autor:

Cely Snijec

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2011

Ingrediente
- un picior de miel cu tot cu coasta, - 2 cepe, - o caciulie de usturoi, - sare, boabe si macinat,vin alb,otet,ienibahar boabe si macinat,coreiandru,nucsoara, cardemone,foi de dafin,cimbru,oregano, 3-4 linguri mustar, 2-3 linguri ulei de masline, 2-3 felii de slanina afumata,o lamaie,

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Carnea curatata si spalata foarte bine, se pregateste astfel:
- se opareste pentru 10 minute in apa clocotita, apoi se tine 10 minute in apa rece cu gheata;
- se tine 10 minute in apa fierbinte,apoi iar 10 minute in apa rece cu gheata
- inca 10 minute in apa calduta si iar 10 minute in apa rece.
Pregatim baitzul din:
un litru apa,o lingura sare,o ceasca otet,o ceapa, cativa catei de usturoi,3 foi de dafin, boabe de piper, ienibahar,3-4 boabe de cardemone...
Dupa ce da un clocot cu toate condimentele, lasam sa se raceasca, apoi asezam carnea pentru o noapte.
Stergem carnea, o impanam din loc in loc cu slanina si usturoi,o ungem cu sosul obtinut din: mustar, condimente,ulei.
Incingem un vas uns cu cateva linguri de ulei, prajim carnea pe ambele parti cate 2-3 minute, condimentam, presaram cu felii de ceapa, usturoi si lamaie,adaugam o ceasca de vin,dam la cuptor pana scade sosul (cam 40 minute). Scoatem carnea din vas, strecuram de legume,adaugam 2 linguri ulei de masline,ungem carnea cu sosul ramas si dam la cuptor pana se rumeneste. Mai stropim cu sos din cand in cand.
Nu am mai apucat sa pozez friptura la final.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Friptura de miel in folie de aluminiu

Friptura de miel in folie de aluminiu

Bucatile de carne spalate se condimenteaza si se sareaza bine, se lasa cateva minute sa isi traga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Si eu fac, e delicioasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Ce gustoasa!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2011

    Bine arata si sunt sigura ca este o bunatate.Felicitari si 10 de la mine pentru ca il meriti din plin.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Foarte buna trebuie sa fie si eu fac, insa destul de simpla.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

      Reteta foarte laboriasa dar merita pentru cat iese de gustoasa friptura!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • - un picior de miel cu tot cu coasta
  • - 2 cepe
  • - o caciulie de usturoi
  • - sare, boabe si macinat,vin alb,otet,ienibahar boabe si macinat,coreiandru,nucsoara
  • cardemone,foi de dafin,cimbru,oregano
  • 3-4 linguri mustar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 felii de slanina afumata,o lamaie,

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si eu fac, e delicioasa.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc cu cartofi prajiti si salata