Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza.
Preparam baitul si punem intr-o tava incapatoare si mai adanca vinul, uleiul, apa minerala, usturoiul, oregano, sarea si piperul. Asezam carnea in tava si turnam peste bait. Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite cu bait. Deasupra asezam feliile de lamaie, acoperim cu o folie si dam tava la rece.
Lasam 1-2 zile si din cand in cand intoarcem bucatile.
In ziua cand facem friptura, scoatem carnea si o punem in tava pentru cuptor, in care am pus putin ulei. Baitul nu se arunca.
Dam tava la cuptor si lasam 30 de minute pe o parte, intoarcem carnea si mai lasam inca 30 de minute. Astfel carnea va forma o crusta si va pastra sucurile naturale. Daca intepati carnea, acestea se scurg, friptura va ramane uscata.
La fiecare 10-15 minute stropim cu baitul, ca sa nu se usuce carnea. E gata cand s-a rumenit.
Se serveste cu garnitura si salata sau muraturi.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii