autor:

Adina_Ciocalau

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de miel

Autor: Adina_Ciocalau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina_Ciocalau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2015

Ingrediente
o jumatate de miel (5-6 kg), 250 ml vin alb sec, 50 ml ulei de masline, 200 ml apa minerala, 1 capatana de usturoi, 1 lingura de oregano (sau dupa gust), 2 lamai, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza.



Preparam baitul si punem intr-o tava incapatoare si mai adanca vinul, uleiul, apa minerala, usturoiul, oregano, sarea si piperul. Asezam carnea in tava si turnam peste bait. Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite cu bait. Deasupra asezam feliile de lamaie, acoperim cu o folie si dam tava la rece.

Lasam 1-2 zile si din cand in cand intoarcem bucatile.



In ziua cand facem friptura, scoatem carnea si o punem in tava pentru cuptor, in care am pus putin ulei. Baitul nu se arunca.

Dam tava la cuptor si lasam 30 de minute pe o parte, intoarcem carnea si mai lasam inca 30 de minute. Astfel carnea va forma o crusta si va pastra sucurile naturale. Daca intepati carnea, acestea se scurg, friptura va ramane uscata.



La fiecare 10-15 minute stropim cu baitul, ca sa nu se usuce carnea. E gata cand s-a rumenit.

Se serveste cu garnitura si salata sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Friptura de miel in vin rosu

Friptura de miel in vin rosu

Spalam carnea de miel si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete de sange. Punem uleiul

28 voturi    11 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • o jumatate de miel (5-6 kg)
  • 250 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 ml apa minerala
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura de oregano (sau dupa gust)
  • 2 lamai
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adina_Ciocalau
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Preincalzim cuptorul. Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Coaja de lamaie se lasa la inmuiat in lapte 5 minute. Se prepara maia din drojdia lichefiata,

1 vot    0 comentarii
150h 10 min
Retete de Pasti
Rulada de Pasti

Rulada de Pasti

Se separa ouale si se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie

4 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura cu branza dulce