autor:

Adina_Ciocalau

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de miel

Autor: Adina_Ciocalau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina_Ciocalau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2015

Ingrediente
o jumatate de miel (5-6 kg), 250 ml vin alb sec, 50 ml ulei de masline, 200 ml apa minerala, 1 capatana de usturoi, 1 lingura de oregano (sau dupa gust), 2 lamai, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza.



Preparam baitul si punem intr-o tava incapatoare si mai adanca vinul, uleiul, apa minerala, usturoiul, oregano, sarea si piperul. Asezam carnea in tava si turnam peste bait. Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite cu bait. Deasupra asezam feliile de lamaie, acoperim cu o folie si dam tava la rece.

Lasam 1-2 zile si din cand in cand intoarcem bucatile.



In ziua cand facem friptura, scoatem carnea si o punem in tava pentru cuptor, in care am pus putin ulei. Baitul nu se arunca.

Dam tava la cuptor si lasam 30 de minute pe o parte, intoarcem carnea si mai lasam inca 30 de minute. Astfel carnea va forma o crusta si va pastra sucurile naturale. Daca intepati carnea, acestea se scurg, friptura va ramane uscata.



La fiecare 10-15 minute stropim cu baitul, ca sa nu se usuce carnea. E gata cand s-a rumenit.

Se serveste cu garnitura si salata sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel

Friptura de miel

Pulpa de miel se spala bine, se curata de pielita spumoasa, apoi se taie in bucati potrivite, se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • o jumatate de miel (5-6 kg)
  • 250 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 ml apa minerala
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura de oregano (sau dupa gust)
  • 2 lamai
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adina_Ciocalau
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Preincalzim cuptorul. Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul

7 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Coaja de lamaie se lasa la inmuiat in lapte 5 minute. Se prepara maia din drojdia lichefiata,

4 voturi    0 comentarii
150h 10 min
Retete de Pasti
Rulada de Pasti

Rulada de Pasti

Se separa ouale si se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie

7 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cosulete cu crema de branza si leurda