autor:

» » Fripturi

friptura de miel

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
O pulpa de miel de un kg sau mai mare, o capatana de usturoi, patrunjel, rozmarin, maghiran, 100 ml de vin alb, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si se impaneaza cu usturoiul curatat. Daca avem usturoi verde, il taiem marunt si il amestecam cu celelalte plante aromatice. Saram si piparam carnea si o punem intr-o tava de friptura iar pe deasupra punem rozmarinul, maghiranul si patrunjelul (si usturoiul, daca e verde). Turnam vinul in tava si o dam la cuptor, incalzit in prealabil, la foc mediu, cam o ora. Din 10 in 10 minute, deschidem cuptorul si stropim friptura cu zeama formata, ca sa se rumeneasca frumos. La o jumatate de ora, intoarcem friptura pe partea cealalta si continuam sa o stropim. Daca s-a rumenit mai devreme, se face focul mai mic sau se acopera cu folie de aluminiu. Se serveste cu piure de cartofi si cu salata sau muratura. Daca esti smechera, fa o floare de gogosari murati pe piure si pe bucata de friptura din farfurie si acopera cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel

Friptura de miel

Intr-un vas mic (500 ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, sucul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel

Friptura de miel

Carnea o spalam bine in apa rece. Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta

0 voturi    0 comentarii
4h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Eu pun si bulion.Este o friptura delicioasa!Paste fericit!

  • Dragoe Ana (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

    eu nu pot manca miel:( cand eram mica(in tineretile mele) tatal meu a adus un miel acasa pe care trebuia sail taiem de pasti!il chema Marinica si ne atasasem tare el..mi.a parut asa rau cand l.am vazut pe masa,am plans toata ziua!de atunci nu mai pot manca miel.Acum si mirosul ma deranjeaza

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • O pulpa de miel de un kg sau mai mare
  • o capatana de usturoi
  • patrunjel
  • rozmarin
  • maghiran
  • 100 ml de vin alb
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

24 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu pun si bulion.Este o friptura delicioasa!Paste fericit!

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura cu pulpa de porc si carnati