Friptura de miel

Se spala bine pulpa de miel, apoi se sterge cu prosoape absorbante.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel
  • 250 ml vin alb
  • sare, piper, boia
  • condimente Kotanyi pentru friptura de miel
  • cateva boabe de piper mozaic
  • frunzulite de menta proaspata
  • frunzulite de oregano proaspat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • verdeturi Kotanyi pentru cartofi
  • patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Se spala bine pulpa de miel, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura.

Intr-un bol se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca cu boiaua, se adauga piperul boabe, frunzele de menta si oregano si se introduce pulpa in aceasta marinada. Se acopera bolul si se da la rece peste noapte, de preferabil.

Intr-o tava se pune uleiul, se asaza pulpa si se toarna marinada in tava. Se acopera si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C. Dupa 15-20 de minute, se scoate tava si se adauga morcovul curatat si taiat rondele, ceapa si usturoiul. Se acopera tava si se da din nou la cuptor. Se scoate din cand in cand si se stropeste carnea cu sosul din tava. Cand intra usor furculita in carne, inseamna ca este gata.

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se taie apoi in patru si se pun intr-un vas de yena uns cu ulei, se condimenteaza cu sare si verdeturi pentru cartofi si se dau la cuptor. Dupa cca 20 de minute se scot si se servesc alaturi de friptura de miel.

Pofta buna sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise