autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel cu miere

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1 pulpa miel( 1-2 kg), 5-6 linguri miere, 1 pahar vin alb, 2 lingurite mustar, 600 g cartofi, 150 g morcovi pitici, ulei, sare, piper, vegeta de casa, usturoi, cimbru, rozmarin, mustar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de hartie absorbante.
Usturoiul vechi se curata si se trece prin presa.
Se face un amestec din miere, mustar, condimente si 2-3 linguri ulei, la care adaugam usturoiul maruntit, amestecam bine si cu acest amestec ungem bine bucatile de carne pe care le vom pune intr-un vas roman ( care a stat macar 20 minute in apa).Daca nu aveti vas roman , se poate pune intr-o tava.
In vasul roman uns cu putin ulei , asezam bucatile de carne , apoi vinul si usturoiul verde taiat marunt.
Cuptorul a fost finainte bine incalzit la 180 grade.Dam vasul la cuptor pentru aproximativ o ora.
Intre timp curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii dam la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba de 1/2. Adaugam si morcovii mici si lasam sa dea cateva clocote.
Rasturman apoi apa de pe ei si ii punem in vasul roman, peste friptura pe care o intoarcem si o mai udam cu sosul din vas.
Dam din nou la cuptor pina sunt bine rumenite toate.
Servim friptura alaturi de legume si de salata de ardei copti sau de salata verde.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Am pus carnea la marinat vreo 8 ore, pe balcon (era rece!) intr-un amestec din: vin alb (o cana),

8 voturi    9 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gratar cu cartofi si salata verde

Gratar cu cartofi si salata verde

Cotletul se bate bine , se condimenteaza si se prajeste pe gratar, pe ambele parti. Se serveste

4 voturi    5 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Imi place sa folosesc mierea la carnea pentru gratar i da o culoare brun aurie de toata frumusetea.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Delicioasa!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Un deliciu...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Sidy draga, aceasta reteta mi-a atras atentia, cred ca este un deliciu ce ai facut tu acolo...Mai am in congelator o pulpa de miel si am s-o pregatesc dupa reteta prezentata de tine, imi place. Felicitari ! ai votul meu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Îmi place ce-a ieşit! Aromată şi apetisantă friptura ta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Cat de aromata si ce frumos arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Ce bunatate ai gatit!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Buna tare friptura de miel,si cu miere,ce bun.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Friptura de miel este mereu gustoasa! Mie imi place sa o servesc cu hrean...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Arata grozav fripturica ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa miel( 1-2 kg)
  • 5-6 linguri miere
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lingurite mustar
  • 600 g cartofi
  • 150 g morcovi pitici
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta de casa
  • usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • mustar

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

licu pop (Chef de cuisine)

Imi place sa folosesc mierea la carnea pentru gratar i da o culoare brun aurie de toata frumusetea.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
ANTRICOT DE VITA LA GRATAR