autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de miel cu miere

Autor: Anca Gramaticu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Gramaticu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 pulpa de miel ( 1,5 kg), 8 catei de usturoi, cimbru uscat, rozmarin, sare, piper, 6 linguri de miere, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Pulpa de miel se spala. 5 catei de usturoi curatati de coaja se taie felii. Carnea se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu usturoi. Separat se face un amestec din miere, rozmarin, cimbru, piper, ulei si inca 2-3 catei de usturoi. Se piseaza toate bine, in mojar, si cu amestecul rezultat se unge bine carnea. Se sareaza. Se pune intr-o tava cu 1 pahar de apa si se da la cuptor pentru circa o ora. Cand e gata, se taie felii si se serveste cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel cu miere

Friptura de miel cu miere

Se curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de

7 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Am pus carnea la marinat vreo 8 ore, pe balcon (era rece!) intr-un amestec din: vin alb (o cana),

8 voturi    9 comentarii
2h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dana , 03 aprilie 2010

    nu am mai gatit in viata mea miel,nu am gatit defapt mare lucru in general,dar maine voi incerca aceasta reteta,suna interesant,deja am cumparat tot ce imi trebuie,sper sa iasa bine,daca nu...compromit masa de Pasti:)) sper sa nu fie cazul...multumesc ptr reteta impartasita si va urez un Paste fericit tuturor!

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    O reteta foarte interesanta.Paste fericit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel ( 1,5 kg)
  • 8 catei de usturoi
  • cimbru uscat
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • 6 linguri de miere
  • ulei

Raporteaza reteta

dana

nu am mai gatit in viata mea miel,nu am gatit defapt mare lucru in general,dar maine voi incerca aceasta reteta,suna interesant,deja am cumparat tot ce imi trebuie,sper sa iasa bine,daca nu...compromit masa de Pasti:)) sper sa nu fie cazul...multumesc ptr reteta impartasita si va urez un Paste fericit tuturor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Vita la cuptor in sos de rosii