autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de miel glasata

Autor: Anca Gramaticu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Gramaticu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 1/2 kg carne de miel, 100 g unt, sare, piper, boia dulce de ardei, 1 ceapa, 1 morcov, 200 g costita afumata, cimbru, 1 pahar vin, 1 pahar supa de carne, 1 telina mica

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se scot oasele de la carne si se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina (zarzavatul se taie betigase groase de 1 cm), se sareaza si se pipereaza dupa gust. Carnea astfel pregatita se ruleaza pentru a lua forma initiala, se freaca cu boia dulce si cimbru, se leaga cu ata de bumbac si se unge cu unt. Carnea se pune intr-o forma cu o ceasca supa de carne, sare si cateva boabe de piper. Se frige la foc iute, cu tava acoperita (eventual cu o folie de aluminiu). Cand s-a facut pe o parte, se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea. Se scoate cand se poate consuma, se inlatura ata si se taie felii groase. Se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel glasata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulouri de pui cu cartofi dulci si sos de hrean

Rulouri de pui cu cartofi dulci si sos de hrean

* Piepti de pui se deschid si se umplu cu jumãtate de cârnat si jumãtate de praz, se ruleazã

4 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi
Porc picant cu ardei

Porc picant cu ardei

Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie julien. Ardeiul iute se curăţă de

1 vot    3 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Eu crestez carnea si in crestaturi pun usturoi uscat si adaug si usturoi verde tocat.Usturoiul da o aroma deosebita fripturii de miel.Paste fericit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu crestez carnea si in crestaturi pun usturoi uscat si adaug si usturoi verde tocat.Usturoiul da o aroma deosebita fripturii de miel.Paste fericit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume