Friptura de miel in folie de aluminiu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel in folie de aluminiu

Ingrediente

  • 4 bucati carne cu os de miel (partea de sub pulpele mielului)
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • amestec de condimente (cimbrisor
  • busuioc
  • oregano
  • maghiran)
  • piper cu lamaie
  • piper negru
  • un ardei galben si unul rosu
  • un dovlecel tanar
  • 4 ciuperci
  • 4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 4 cepe rosii sau arpagic (ceapa mica)
  • broccoli
  • 100 ml vin alb
  • folie de aluminiu.

Mod de preparare

Bucatile de carne spalate se condimenteaza si se sareaza bine, se lasa cateva minute sa isi traga mirosurile apoi se prajesc in ulei de masline in care mai inainte am calit 4 catei de usturoi si ciupercile curatate si taiate in jumatati, pe care le-am scos ulterior pe o farfurie. Se rumenesc bine apoi se scot si se acopera cu un capac.

Se pregateste zarzavatul astfel; se curata cepele de foi apoi se cresteaza in 4, dovlecelul spalat se taie si el in cubulete mai mari, ardeii curatati de cotoare si seminte se taie in bucati mari, broccoli se desface in buchetele care se oparesc un pic cu apa fiarta cu sare, morcovul curatat se taie in jumatati care apoi se taie in 4. Se taie 4 bucati mari patrate de folie de aluminiu. Pe fiecare bucata se repartizeaza in mod egal legumele inclusiv usturoiul si jumatatile de ciuperci calite, se mai condimenteaza si sareaza, se aranjeaza in forma de cuiburi, iar deasupra fiecarui cuib de legume se asaza cate o bucata de carne prajita, iar sosul ramas de la prajeala se repartizeaza deasupra fiecarei bucati de carne, dupa ce folia de aluminiu se ridica de colturi in asa fel incat sa ramana sosul pe legume. La fiecare cuib se toarna si cate un paharel mic de vin alb apoi colturile foliilor se ridica si se rasucesc cu grija sa nu le rupem si se strang bine, sigiland carnea si legumele. Toate cele 4 legaturi se asaza intr-o forma de yena, mai inalta cu capac, in care am pus si putina apa. Se acopera cu capacul si se dau la cuptor cca 60-70 minute.

Se serveste fierbinte alaturi de legume. Este o friptura foarte delicioasa si cu un mare impact placut vizual, iar daca se serveste si cu un pahar de vin roze, va fi o friptura de mare senzatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise