autor:

anuta

» » Fripturi

Friptura de miel in folie de aluminiu

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2016

Ingrediente
4 bucati carne cu os de miel (partea de sub pulpele mielului), 3-4 catei de usturoi, ulei de masline, sare, amestec de condimente (cimbrisor, busuioc, oregano, maghiran), piper cu lamaie, piper negru, un ardei galben si unul rosu, un dovlecel tanar, 4 ciuperci, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 4 cepe rosii sau arpagic (ceapa mica), broccoli, 100 ml vin alb, folie de aluminiu.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Bucatile de carne spalate se condimenteaza si se sareaza bine, se lasa cateva minute sa isi traga mirosurile apoi se prajesc in ulei de masline in care mai inainte am calit 4 catei de usturoi si ciupercile curatate si taiate in jumatati, pe care le-am scos ulterior pe o farfurie. Se rumenesc bine apoi se scot si se acopera cu un capac.
Se pregateste zarzavatul astfel; se curata cepele de foi apoi se cresteaza in 4, dovlecelul spalat se taie si el in cubulete mai mari, ardeii curatati de cotoare si seminte se taie in bucati mari, broccoli se desface in buchetele care se oparesc un pic cu apa fiarta cu sare, morcovul curatat se taie in jumatati care apoi se taie in 4. Se taie 4 bucati mari patrate de folie de aluminiu. Pe fiecare bucata se repartizeaza in mod egal legumele inclusiv usturoiul si jumatatile de ciuperci calite, se mai condimenteaza si sareaza, se aranjeaza in forma de cuiburi, iar deasupra fiecarui cuib de legume se asaza cate o bucata de carne prajita, iar sosul ramas de la prajeala se repartizeaza deasupra fiecarei bucati de carne, dupa ce folia de aluminiu se ridica de colturi in asa fel incat sa ramana sosul pe legume. La fiecare cuib se toarna si cate un paharel mic de vin alb apoi colturile foliilor se ridica si se rasucesc cu grija sa nu le rupem si se strang bine, sigiland carnea si legumele. Toate cele 4 legaturi se asaza intr-o forma de yena, mai inalta cu capac, in care am pus si putina apa. Se acopera cu capacul si se dau la cuptor cca 60-70 minute.

Se serveste fierbinte alaturi de legume. Este o friptura foarte delicioasa si cu un mare impact placut vizual, iar daca se serveste si cu un pahar de vin roze, va fi o friptura de mare senzatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel in folie de aluminiu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschi in vin rosu la cuptor cu chipsuri si sos  de lamaie

Muschi in vin rosu la cuptor cu chipsuri si sos de lamaie

1)Pt.marinata:se face cateva crestaturi in carne,se condimenteaza cu sare,piper,usturoiul pisat,pasta

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati carne cu os de miel (partea de sub pulpele mielului)
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • amestec de condimente (cimbrisor
  • busuioc
  • oregano
  • maghiran)
  • piper cu lamaie
  • piper negru
  • un ardei galben si unul rosu
  • un dovlecel tanar
  • 4 ciuperci
  • 4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 4 cepe rosii sau arpagic (ceapa mica)
  • broccoli
  • 100 ml vin alb
  • folie de aluminiu.

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui picante