Friptura de miel in vin

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel in vin

Ingrediente

  • pulpa de miel
  • 300 ml vin alb sec
  • condiment friptura de miel
  • o legatura de usturoi verde
  • 50 ml ulei de masline
  • o capatana mica de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • un praf de piper macinat
  • un praf de sare
  • daca mai este necesar
  • usturoi verde

Mod de preparare

Pulpa de miel(eu am facut doua pulpe,una de spate si cea de fata)se spala bine,se curata de pielita spumoasa,apoi se taie in bucati potrivite,fara a se desprinde in partea de jos,se stropeste cu putin ulei de masline,se da cu condimentele de friptura,apoi se inteapa muschiul din loc in loc cu un cutin si impanam carnea cu catei de usturoi(taiati in doua, pe lung),apoi se aseaza intr-o tavita stransa in care am pus o lingura de ulei de masline,se stropeste cu vinul alb ,foile de dafin,se mai presara piper si se da la rece ,la marinat ,cateva ore,de seara pana a doua zi.Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor,cca.60 minute,dupa care se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca bine.Cand carnea incepe sa se rumeneasca usor ,se taie usturoiul verde marunt si se presara deasupra si se mai lasa cateva minunete,pana ce carnea se va rumeni bine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi