Friptura de miel la cuptor

Reteta de friptura de miel la cuptor. Friptura de miel la cuptor reteta simpla si delicioasa. Cum se face friptura de miel la cuptor. Retete cu carne de miel. Retete de Paste.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel la cuptor

Ingrediente

  • cca 1,5 kg carne de miel (cu tot cu os)
  • 6 catei de usturoi
  • 1 si jumatate lingurite de paprika
  • 1-2 crengute de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin rosu sec de calitate
  • 500 gr cartofi mici
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Reteta de friptura de miel la cuptor am invatat s-o fac de la soacra mea. Este delicioasa, frageda si aromata.

Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o uscam. Facem o pasta din cinci catei de usturoi, o lingurita de paprika, sare, piper si doua trei linguri de ulei de masline. Ungem carnea pe toate partile cu aceasta pasta, asezam crengutele de cimbru, foile de dafin si dam la frigider pana a doua zi sau pentru cateva ore.

Curatam cartofii si ii pudram cu restul de paprika, sare, piper, un catel de usturoi zdrobit si cateva linguri de ulei de masline, apoi ii asezam in tava de copt.

Punem si carnea alaturi si dam la cuptor pentru cca 2 ore, la 180ºC.

Din jumatate in jumatate de ora, stropim cu vinul rosu doar carnea, iar cam pe la jumatatea timpului de coacere, intoarcem bucatile pentru a se rumeni pe ambele parti.

Iese o friptura de miel frageda si aromata, care se topeste pur si simplu in gura. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise