Friptura de miel la cuptor

Reteta de friptura de miel la cuptor. Friptura de miel la cuptor reteta simpla si delicioasa. Cum se face friptura de miel la cuptor. Retete cu carne de miel. Retete de Paste.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel la cuptor

Ingrediente

  • cca 1,5 kg carne de miel (cu tot cu os)
  • 6 catei de usturoi
  • 1 si jumatate lingurite de paprika
  • 1-2 crengute de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin rosu sec de calitate
  • 500 gr cartofi mici
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Reteta de friptura de miel la cuptor am invatat s-o fac de la soacra mea. Este delicioasa, frageda si aromata.

Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o uscam. Facem o pasta din cinci catei de usturoi, o lingurita de paprika, sare, piper si doua trei linguri de ulei de masline. Ungem carnea pe toate partile cu aceasta pasta, asezam crengutele de cimbru, foile de dafin si dam la frigider pana a doua zi sau pentru cateva ore.

Curatam cartofii si ii pudram cu restul de paprika, sare, piper, un catel de usturoi zdrobit si cateva linguri de ulei de masline, apoi ii asezam in tava de copt.

Punem si carnea alaturi si dam la cuptor pentru cca 2 ore, la 180ºC.

Din jumatate in jumatate de ora, stropim cu vinul rosu doar carnea, iar cam pe la jumatatea timpului de coacere, intoarcem bucatile pentru a se rumeni pe ambele parti.

Iese o friptura de miel frageda si aromata, care se topeste pur si simplu in gura. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise