autor:

Fara foto

» » Fripturi

friptura de miel la cuptor

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate (pana la muschi), usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea neudata se parleste la flacara ca sa se arda bine firele de par. Carnea de miel scade mult la fript, dar cu osul isi va pastra mai bine forma. Pulpa se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pentru a nu ramane mult loc liber in jur (sa nu se arda sosul). Se presara cu un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce (care se intinde cu mana la suprafata) ca sa se rumeneasca frumos apoi se unge bine cu ulei sau cu untura de porc. Tava se introduce in cuptorul incins, unde se lasa circa 20 de minute, pana cand se rumeneste putin; se presara apoi cu putina sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri de apa (ca sa nu se arda sosul). Din cand in cand carnea se intorce, ca sa se rumenesca uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa atat cat este necesar pentru ca sa nu se arda. Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera pentru ca sa ramana mai suculenta. Se frige circa 1 1/2 ora. Cand este gata, se pun in sos 2-3 catei de usturoi, taiati felii si cu acest sos se stropeste friptura, astfel usturoiul aromeaza intens.
Daca ti-a placut reteta noastra "friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala. Se impaneaza cu usturoi. Se sareaza si se

17 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Carnea se poate cresta putin si in aceste crestaturi puneti cateii de usturoi.Paste fericit!

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate (pana la muschi)
  • usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Carnea se poate cresta putin si in aceste crestaturi puneti cateii de usturoi.Paste fericit!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Crap prajit cu sos gremaolata