Carnea neudata se parleste la flacara ca sa se arda bine firele de par. Carnea de miel scade mult la fript, dar cu osul isi va pastra mai bine forma. Pulpa se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pentru a nu ramane mult loc liber in jur (sa nu se arda sosul). Se presara cu un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce (care se intinde cu mana la suprafata) ca sa se rumeneasca frumos apoi se unge bine cu ulei sau cu untura de porc. Tava se introduce in cuptorul incins, unde se lasa circa 20 de minute, pana cand se rumeneste putin; se presara apoi cu putina sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri de apa (ca sa nu se arda sosul). Din cand in cand carnea se intorce, ca sa se rumenesca uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa atat cat este necesar pentru ca sa nu se arda. Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera pentru ca sa ramana mai suculenta. Se frige circa 1 1/2 ora. Cand este gata, se pun in sos 2-3 catei de usturoi, taiati felii si cu acest sos se stropeste friptura, astfel usturoiul aromeaza intens.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii