autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de miel la tava

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 3 kg carne de miel, 200 ml ulei, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

54 voturi

Mod de preparare

Carnea de miel se taie in bucati mari, se spala, se scurge si se da sare cu piper in amestec. Se aseaza intr-o tava cu ulei, apoi se introduce la cuptor. In timpul inabusirii se stropeste cu sosul rezultat. Cind friptura este bine patrunsa si rumenita, se scoate din cuptor si se tempereaza la rece (se tine pe masa acoperita). Apoi se portioneaza si se mentine la cald in sosul format. La servire se aseaza fripturile pe platou sau pe farfurii, cu sosul format, insotite de garnituri si salate, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel la tava

Friptura de miel la tava

Se spala pulpele de miel, se zvanta cu prosoape absorbante si se ung cu un baitz preparat din vin,

64 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi
Miel umplut

Miel umplut

Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa

14 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

54 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 3 kg carne de miel
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui pe pat de legume la cuptor