autor:

flori de piatra

» » Fripturi

FRIPTURA DE MIEL sau IED

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
pulpe si sira de miel sau ied, sare sau deliKat(condimente pentru oaie), piper, cimbru, usturoi, 1-2 pahare vin

Dificultate: Medie Timp: 2h

28 voturi

Mod de preparare

Carnea se curata f. bine, se portioneaza, se spala, se condimenteaza cu piper, condimente pentru oaie si se aseaza in tava de la aragaz cu putina apa rece, iar vinul dupa cca.45 min.Daca mielul a fost destul de mare nu se mai pune ulei deoarece isi va lasa carnea suficienta grasime.Se baga la cuptor la foc potrivit ungand din cand in cand carnea cu zeama din tava.De asemenea se mai intorc si bucatile de carne pentru a se face uniform pe toate partile.Cand incepe sa se rumeneasca se pune usturoul si cimbrul. Se considera friptura gata facuta atunci cand este rumenita.
Se poate servi cu orice garnitura si cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "FRIPTURA DE MIEL sau IED" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Spalam bine pulpele si le crestam. Punem in tava sare, piper, oregano, adaugam pulpele, sare piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Gratar combinat Party

Gratar combinat Party

Preparati un baitz pentru friptura din uleiul de masline, mustar, condimente pentru friptura, paprika

9 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Cred ca e delicioasa fripturica ta.Eu adaug ceapa verde ,usturoi verde ,ardei gras si 2-3 rosii proaspete pentru gust si nelipsitul vin pe care-l folosesti si tu.Incearca sa folosesti condimente ca sunt sanatoase in loc de delikat.E doar o sugestie.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    O bunatate!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    O friptura deosebit de gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      O bunatate fripturica indiferent ca este miel sau ied. Eu am gatit din miel.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      O bunatate!

    • Fara foto

      dan , 03 aprilie 2010

      trebuie sa o preparati este buna

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Multumesc, Sidy.Intr-adevar, mielul cu spanac este o combinatie delicioasa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      O bunatate ! Vad ca si tu servesti mielul cu spanac, ceea ce merge foarte bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Arata tare bine si cred ca este un deliciu,felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Draga Valentina,iti multumesc ca imi citesti si apreciezi retetele, dar in ceea ce priveste faptul ca folosesc delikat este doar o varianta pe care multi o folosesc in retetele lor pe acest site si pe care eu doar am preluat-o. Asta nu inseamna ca eu folosesc deliKat, intotdeauna scriu ,,sare sau delikat''la Ingrediente, iar in Modul de preparare, daca erai atenta spun mai des ,,se potriveste de sare".Bineinteles ca folosirea condimentelor naturale este mult mai sanatoasa.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      Eu mai adaug si pasta de tomate.Este o friptura delicioasa.Paste fericit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

28 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulouri de pui cu sos de Sana şi hrean