In primul rand se spala carnea, se sareaza putin si se lasa la rece. Intre timp se amesteca: sosul de soia, uleiul de masline, patrunjel uscat tocat marunt, rozmarin uscat, boia de ardei dulce, usturoiul pisat, piper si se amesteca bine pana veti obtine un sos de condimente. Se ia carnea de la rece, se lateste cu apa de sare si se unge cu sosul de condimente. Se pune intr-un vas acoperit si se lasa la macerat (la rece) 24 de ore. Se scoate carnea si se aseaza in tava, se toarna peste sosul de condimente ramas in vas, se pune o cana cu apa, se acopera cu folie si se introduce tava la cuptor. Din cand in cand luati folia si puneti cu lingura sos din tava peste carne. Dupa aproximativ 1 ora puteti pune in tava si cartofi intregi curatati lasand inca tava acoperita cu folie. Mai asteptati putin, luati folia si stropiti carnea cu vin rosu, acoperiti si mai lasati putin cu folie. Dupa aproximativ inca o ora, cand carnea deja este frageda (o incercati cu furculita) luati folia de pe tava si lasati carnea sa se rumeneasca. Cand vedeti ca s-a rumenit bine si carnea si cartofii opriti focul si chemati familia la masa…Sa nu uitati sa servici acesta friptura impreuna cu muraturi…noi preferam rosiile murate si castravetii.
Carnea de mistret astfel gatita va fi frageda si va avea un gust intens. Eu nu pot sa spun decat pofta buna…si multumirile de rigoare vanatorului :)
Nota:
Despre carnea de mistret, doctorul in biochimie Eugen Giurgiu spune ca: “Acest sortiment are un continut de grasime mult mai redus decat in cazul porcului domestic. Totusi, se recomanda consumatorilor ca stratul de grasime sa fie indepartat cand se prepara in orice mod: afumata, fiarta sau pregatita la gratar”. Si la acest tip de carne se remarca procentul de calorii reduse, comparativ cu porcul crescut in gospodarii, cantitatea mare de aminoacizi esentiali, vitaminele B12, D si saruri precum fier, zinc si seleniu.
www.culinar.md
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii