autor:

Mira

» » Fripturi

Friptură de mistreţ

Autor: Mira (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mira (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Ingrediente
- 1.5 kg carne de mistret, - ulei de masline,, - sos de soia, - rozmarin uscat, - patrunjel uscat, - acetat balsamic,, - sare, piper, - boia de ardei dulce, - 1 capatana usturoi, - 50 ml vin rosu

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

In primul rand se spala carnea, se sareaza putin si se lasa la rece. Intre timp se amesteca: sosul de soia, uleiul de masline, patrunjel uscat tocat marunt, rozmarin uscat, boia de ardei dulce, usturoiul pisat, piper si se amesteca bine pana veti obtine un sos de condimente. Se ia carnea de la rece, se lateste cu apa de sare si se unge cu sosul de condimente. Se pune intr-un vas acoperit si se lasa la macerat (la rece) 24 de ore. Se scoate carnea si se aseaza in tava, se toarna peste sosul de condimente ramas in vas, se pune o cana cu apa, se acopera cu folie si se introduce tava la cuptor. Din cand in cand luati folia si puneti cu lingura sos din tava peste carne. Dupa aproximativ 1 ora puteti pune in tava si cartofi intregi curatati lasand inca tava acoperita cu folie. Mai asteptati putin, luati folia si stropiti carnea cu vin rosu, acoperiti si mai lasati putin cu folie. Dupa aproximativ inca o ora, cand carnea deja este frageda (o incercati cu furculita) luati folia de pe tava si lasati carnea sa se rumeneasca. Cand vedeti ca s-a rumenit bine si carnea si cartofii opriti focul si chemati familia la masa…Sa nu uitati sa servici acesta friptura impreuna cu muraturi…noi preferam rosiile murate si castravetii.

Carnea de mistret astfel gatita va fi frageda si va avea un gust intens. Eu nu pot sa spun decat pofta buna…si multumirile de rigoare vanatorului :)



Nota:

Despre carnea de mistret, doctorul in biochimie Eugen Giurgiu spune ca: “Acest sortiment are un continut de grasime mult mai redus decat in cazul porcului domestic. Totusi, se recomanda consumatorilor ca stratul de grasime sa fie indepartat cand se prepara in orice mod: afumata, fiarta sau pregatita la gratar”. Si la acest tip de carne se remarca procentul de calorii reduse, comparativ cu porcul crescut in gospodarii, cantitatea mare de aminoacizi esentiali, vitaminele B12, D si saruri precum fier, zinc si seleniu.

www.culinar.md
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de mistreţ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Peste prajit

Peste prajit

Pestele se da prin faina amestecata cu boia, dupa ce a fost sarat. Se prajeste in uleiul pus dinainte

8 voturi    5 comentarii
40 min
Fripturi
Piept de curcan in manta de bacon, pe pat de ciuperci

Piept de curcan in manta de bacon, pe pat de ciuperci

Mai intai curatam bine ciupercile.Pieptul de curcan se portioneaza in 6 felii.Pentru fiecare bucata

9 voturi    8 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Delicioasa si frumos prezentata...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    O friptura delicioasa si reteta frumos prezentata. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • - 1.5 kg carne de mistret
  • - ulei de masline,
  • - sos de soia
  • - rozmarin uscat
  • - patrunjel uscat
  • - acetat balsamic,
  • - sare
  • piper
  • - boia de ardei dulce
  • - 1 capatana usturoi
  • - 50 ml vin rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Mira
Pui marinat cu ghimbir

Pui marinat cu ghimbir

Se spala pulpele si taie in jumatate. Ghimbirul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Se amesteca

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Gnocchi cu pui şi sos pesto

Gnocchi cu pui şi sos pesto

Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul,

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Pizza Pronto pufoasă

Pizza Pronto pufoasă

Presarati faina pe masa curata, intindeti aluatul intr-o foaie de 3 mm grosime. Asezati-l pe o tava

4 voturi    2 comentarii
40 min
Paste si pizza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa si frumos prezentata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Crap prajit, cu sos de usturoi