Friptură de mistreţ

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Friptură de mistreţ

Ingrediente

  • - 1.5 kg carne de mistret
  • - ulei de masline,
  • - sos de soia
  • - rozmarin uscat
  • - patrunjel uscat
  • - acetat balsamic,
  • - sare, piper
  • - boia de ardei dulce
  • - 1 capatana usturoi
  • - 50 ml vin rosu

Mod de preparare

In primul rand se spala carnea, se sareaza putin si se lasa la rece. Intre timp se amesteca: sosul de soia, uleiul de masline, patrunjel uscat tocat marunt, rozmarin uscat, boia de ardei dulce, usturoiul pisat, piper si se amesteca bine pana veti obtine un sos de condimente. Se ia carnea de la rece, se lateste cu apa de sare si se unge cu sosul de condimente. Se pune intr-un vas acoperit si se lasa la macerat (la rece) 24 de ore. Se scoate carnea si se aseaza in tava, se toarna peste sosul de condimente ramas in vas, se pune o cana cu apa, se acopera cu folie si se introduce tava la cuptor. Din cand in cand luati folia si puneti cu lingura sos din tava peste carne. Dupa aproximativ 1 ora puteti pune in tava si cartofi intregi curatati lasand inca tava acoperita cu folie. Mai asteptati putin, luati folia si stropiti carnea cu vin rosu, acoperiti si mai lasati putin cu folie. Dupa aproximativ inca o ora, cand carnea deja este frageda (o incercati cu furculita) luati folia de pe tava si lasati carnea sa se rumeneasca. Cand vedeti ca s-a rumenit bine si carnea si cartofii opriti focul si chemati familia la masa…Sa nu uitati sa servici acesta friptura impreuna cu muraturi…noi preferam rosiile murate si castravetii.

Carnea de mistret astfel gatita va fi frageda si va avea un gust intens. Eu nu pot sa spun decat pofta buna…si multumirile de rigoare vanatorului :)

Nota:

Despre carnea de mistret, doctorul in biochimie Eugen Giurgiu spune ca: “Acest sortiment are un continut de grasime mult mai redus decat in cazul porcului domestic. Totusi, se recomanda consumatorilor ca stratul de grasime sa fie indepartat cand se prepara in orice mod: afumata, fiarta sau pregatita la gratar”. Si la acest tip de carne se remarca procentul de calorii reduse, comparativ cu porcul crescut in gospodarii, cantitatea mare de aminoacizi esentiali, vitaminele B12, D si saruri precum fier, zinc si seleniu.

www.culinar.md

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor