autor:

autor

» » Fripturi

Friptura de porc

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
carne de porc, , ulei sau untdelemn, , piper, , sare, , usturoi,, cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

198 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati nu prea groase, sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se leaga cu sfoara.



Dupa aceea, se asaza intr-o cratita sau tava, de preferinta din tuci, potrivita cu marimea fripturii si, nesarata, se unge bine cu grasime sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri cu apa si se introduce in cuptorul bine incins.



Dupa circa 20 minute, cind s-a format o crusta la suprafata carnii, se pipereaza si se sareaza putin, intorcindu-se din cind in cind, ca sa se rumeneasca uniform si stropindu-se de fiecare data cu sosul.



Cind carnea a inceput sa se rumeneasca, se acopera cu un capac, care va retine vaporii formati, mentinindu-i fragezimea. Cind friptura este gata, se adauga in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii, sau o ramura de cimbru, stropindu-se bine cu acest sos, astfel isi pastreaza mai bine aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor

Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor

O friptura tare buna, din carne slaba, frageda si satioasa! Pentru un pranz de duminica sau

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de porc la gratar

Friptura de porc la gratar

Carnea taiata bucatele se da prin piper, sare si boia si se lasa putin pana se patrunde de mirodenii.

8 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    paula , 08 ianuarie 2010

    care e diferenta dintre ulei si untdelemn??????:)))

  • Fara foto

    ela , 17 august 2009

    E bine, dar se poate si mai bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Foarte gustoasa fripturica.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

198 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

paula

care e diferenta dintre ulei si untdelemn??????:)))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura picanta din piept de porc cu cartofi piure