autor:

Cezar

» » Fripturi

Friptură de porc aromată cu vin și usturoi

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2013

Ingrediente
-2 bucăți cotlet de porc (250-300 gr fiecare), -4 căței de usturoi, -2 linguri de unt, -1 cană de vin alb sec, -1 lingură amestec de cimbru, oregano și (opțional) boia de ardei iute, -1 foaie de dafin, -sare și piper, -câteva ciuperci, -2-3 cartofi medii.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 190°. Între timp, carnea se spală și se bate, apoi se asezonează cu mirodeniile, sarea și piperul. Se pun bucățile de carne într-o tavă încăpătoare și se adaugă untul, foaia de dafin, vinul și cățeii de usturoi necurățați, zdrobiți doar cu latul cuțitului. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor timp de 45 de minute. Apoi, se scoate tava din cuptor, se dă la o parte folia de pe tavă (cu atenție la aburii fierbinți). Temperatura cuptorului se crește la 210° (foc mare) și se reintroduce tava în cuptor, câte 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumenește.
2. Friptura de porc se servește alături de cartofii prăjiți și ciupercile făcute la grătar.
Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc aromată cu vin și usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de berbecut la cuptor

Cotlet de berbecut la cuptor

In cazul in care nu gasim cotlet deja condimentat il marinam astfel: sare, piper, boia de ardei dulce,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Costite de oaie fripte

Costite de oaie fripte

Coastele de oaie se spala, se taie portii si se pun la fiert in oala sub presiune. Dupa primul clocot

2 voturi    5 comentarii
5h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • -2 bucăți cotlet de porc (250-300 gr fiecare)
  • -4 căței de usturoi
  • -2 linguri de unt
  • -1 cană de vin alb sec
  • -1 lingură amestec de cimbru
  • oregano și (opțional) boia de ardei iute
  • -1 foaie de dafin
  • -sare și piper
  • -câteva ciuperci
  • -2-3 cartofi medii.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de pui umplut