autor:

Cezar

» » Fripturi

Friptură de porc aromată cu vin și usturoi

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2013

Ingrediente
-2 bucăți cotlet de porc (250-300 gr fiecare), -4 căței de usturoi, -2 linguri de unt, -1 cană de vin alb sec, -1 lingură amestec de cimbru, oregano și (opțional) boia de ardei iute, -1 foaie de dafin, -sare și piper, -câteva ciuperci, -2-3 cartofi medii.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 190°. Între timp, carnea se spală și se bate, apoi se asezonează cu mirodeniile, sarea și piperul. Se pun bucățile de carne într-o tavă încăpătoare și se adaugă untul, foaia de dafin, vinul și cățeii de usturoi necurățați, zdrobiți doar cu latul cuțitului. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor timp de 45 de minute. Apoi, se scoate tava din cuptor, se dă la o parte folia de pe tavă (cu atenție la aburii fierbinți). Temperatura cuptorului se crește la 210° (foc mare) și se reintroduce tava în cuptor, câte 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumenește.
2. Friptura de porc se servește alături de cartofii prăjiți și ciupercile făcute la grătar.
Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc aromată cu vin și usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice

Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice

Carnea se spala,se lasa la scurs dupa care se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
ANTRICOT DE VITEL CU ROSII CHERRY

ANTRICOT DE VITEL CU ROSII CHERRY

Se spala, se bate putin carne, se sareaza si apoi se prajeste pe ambele parti in uleiul incins.Cand

3 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • -2 bucăți cotlet de porc (250-300 gr fiecare)
  • -4 căței de usturoi
  • -2 linguri de unt
  • -1 cană de vin alb sec
  • -1 lingură amestec de cimbru
  • oregano și (opțional) boia de ardei iute
  • -1 foaie de dafin
  • -sare și piper
  • -câteva ciuperci
  • -2-3 cartofi medii.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Iepure marinat cu masline