autor:

Vekas

» » Fripturi

FRIPTURA DE PORC CU CARTOFI DULCI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Ingrediente
1,5kg.pulpa de porc(fara os si grasime),, 1 lingura ulei vegetal,, 1/3 ceasca de miere,, 1/4 pahar de suc de portocale,, 1/4 pahar de suc de mere(concentrat),, 2 lingurite piper negru macinat,, 3 cartofi mari dulci,taiati cubulete,, 3 mere mari, curatate si taiate cubulete,, 1 lingura zahar brun,, 1 lingurita Knorr delikat,, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 375*C.
2.Se unge un vas termorezistent cu ulei vegetal si se pune in cuptor pana devine fierbinte.Se pune carnea de porc si se frige pana se rumeneste pe toate partile ,circa 6 minute.
3.Intr-un bol, se combina mierea cu sucul de portocale, concentratul de mere, piper, sare si zahar brun.Se toarna peste carnea de porc.Se aseaza cartofii dulci de jur imprejurul bucatii de carne.Se acopera vasul si se coace timp de 2 ore,reducandu-se temperatura cuptorului la 150*C.
4.Se pun bucatile de mere in vas si se mai continua coacerea in vasul descoperit timp de 20 de minute,pana merele devin moi.Se scoate vasul si se lasa 20 de minute ,apoi se scoate carnea si se taie felii.Se serveste cu cartofii dulci si merele coapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "FRIPTURA DE PORC CU CARTOFI DULCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pachete de carne cu mozzarella

Pachete de carne cu mozzarella

Carnea se bate bine, se aseaza pe un fund de lemn,se sareaza pipereaza,deasupra se pun felii de mozzarella,se

0 voturi    7 comentarii
15 min
Fripturi
Piept de curcan cu cartofi la cuptor

Piept de curcan cu cartofi la cuptor

Pieptul de curcan se spala,se taie felii si se condimenteaza cu sare,piper,origano si usturoiul taiat

16 voturi    5 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    O bunatate,felicitari.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Da, dar sa vedeti cat este de buna placinta cu cartofi dulci...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Cred ca e o minune de friptura, e o reteta pe care o putem incerca in acesta perioada de sarbatori care se apropie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1,5kg.pulpa de porc(fara os si grasime),
  • 1 lingura ulei vegetal,
  • 1/3 ceasca de miere,
  • 1/4 pahar de suc de portocale,
  • 1/4 pahar de suc de mere(concentrat),
  • 2 lingurite piper negru macinat,
  • 3 cartofi mari dulci,taiati cubulete,
  • 3 mere mari
  • curatate si taiate cubulete,
  • 1 lingura zahar brun,
  • 1 lingurita Knorr delikat,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de pui cu struguri