autor:

Alina

» » Fripturi

Friptura de porc cu cartofi natur

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
-o ceafa de porc (cca 1500g cantitatea poate fi mai mica sau mai mare in functie de buget), -3-4 cartofi, -1 ardei gras rosu, -100ml ulei, -1/2 kg costita afumata( cei care nu suporta afumatura pot renunta la costita), -usturoi, -piper, -doua crengute de rozmarin sau un pic de rozmarin maruntit si uscat, -sare, -busuioc (de preferat verde), -100ml vin alb

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Ceafa se spala, cartofii se curata si se taie in felii mai maricele. Ardeiul se taie julien, costita se feliaza dupa care o taiem fasiute de cca 1 cm.



Usturoiul se curata, iar jumatate din catei ii transformam in mujdei pe care il amestecam cu vinul. Ceafa o impanam cu fasiile de costita si catei de usturoi, se sareaza si condimenteaza dupa gust, dupa care se pune intr-o tava unsa cu putin ulei.



Se adauga cartofii (peste care s-a pus un praf de sare), si feliute de costita. Jumatate din cantitatea de mujdei amestecat cu vin, se amesteca cu uleiul ramas (50ml), o cana de apa, sare, piper, busuic, rozmarinul si se adauga in tava.



Se introduce in cuptor la foc potrivit (150 grade). Din 10 in 10 minute se mai stropeste friptura si cartofii cu sosul din tava.



Cu 10 minute inainte de a fi gata se pun fasiutale de ardei peste cartofi si se adauga (uniform) restul de mujdei amestecat cu vin.



Friptura se feliaza, si se aranjaza pe farfurie. Cartofii se pun alaturi de friptura. Se serveste calda.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Porc cu ghimbir si orez basmati

Porc cu ghimbir si orez basmati

Carnita se spala, se curata cat mai bine de pielite si se toaca fasii subtiri, de cca 1 cm grosime

2 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi
Cosulete din muschiulet de porc afumat

Cosulete din muschiulet de porc afumat

Se fac 6 cosulete din aluminu, care se impatureste in patru sa fie mai gros. Se pun feliile

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Un adevarat festin ...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    O prezentare extraordinara!Pune o bucatica de carnita si langa cartofii mei...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Alina felicitari, chiar imi era dor de o reteta delicioasa si aspectoasa din minunatele tale retete.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Imi place, frumos.............felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      O reteta buna de facut.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Super prezentarea ta si cred ca este si foarte apetisanta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Draga Cristina, ai o super prezentare,felicitari pentru reteta.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Bravo,foarte apetisanta friptura ta.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Da, este excelenta friptura ta. Tot asa o prepar si eu, de multi ani, exceptand rozmarinul. Eu pun ienibahar boabe. Si nu pun nici un fel de legume.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • -o ceafa de porc (cca 1500g cantitatea poate fi mai mica sau mai mare in functie de buget)
  • -3-4 cartofi
  • -1 ardei gras rosu
  • -100ml ulei
  • -1/2 kg costita afumata( cei care nu suporta afumatura pot renunta la costita)
  • -usturoi
  • -piper
  • -doua crengute de rozmarin sau un pic de rozmarin maruntit si uscat
  • -sare
  • -busuioc (de preferat verde)
  • -100ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Un adevarat festin ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Tochitura moldoveneasca