autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de porc cu crusta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1,5 kg cotlet de porc (fara os)., Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, , 1 lingura mustar (potrivit de iute), , 6 linguri ulei, , 2 morcovi, , 1 ceapa, , 1 cuisoara, , 2 fire frunze de telina, , 1 lingura bulion, , 1/4 l vin rosu, , 400 ml supa din concentrat de vita., Pentru crusta - 2 fire salvie, , 4 crengute cimbru, , 1 legatura patrunjel verde, , 100 g cascaval, , 1 albus, , sare, , piper., In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225°C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se “odihneasca”; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu crusta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
PUI SICILIAN

PUI SICILIAN

Puiul se portioneaza, se aseza intr-un vas si se condimenteaza. Deasupra se toarna uleiul si margarina.

8 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Friptura Turnulet,

Friptura Turnulet,

Carnea se taie in 6 rondele aproximativ egale cate 3 pentru fiecare portie, pentru carne se va face

15 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1,5 kg cotlet de porc (fara os).
  • Pentru marinata - 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura mustar (potrivit de iute)
  • 6 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 cuisoara
  • 2 fire frunze de telina
  • 1 lingura bulion
  • 1/4 l vin rosu
  • 400 ml supa din concentrat de vita.
  • Pentru crusta - 2 fire salvie
  • 4 crengute cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 g cascaval
  • 1 albus
  • sare
  • piper.
  • In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
ANTRICOT DE VITA LA GRATAR