autor:

autor

» » Fripturi

Friptura de porc cu ierburi aromate

    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
800 gr. cotlet de porc fara os (bucata), 12 felii subtiri de slanina afumata, o legatura patrunjel verde, 4 crengute de busuioc, o crenguta de cimbru (preferabil verde), 20 cl suc de mere (sau otet de mere indulcit), 3 linguri de ulei, 20 gr. unt, sare, piper.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 210 de grade C. Se taie fin frunzele de patrunjel si busuioc, se sfarama cimbrul intre degete si se intind pe un platou lung. Se unge fileul de carne cu ulei, se tavaleste peste ierburi, se infasoara in felii de slanina si se leaga cu sfoara. Se pune intr-o tava unsa cu unt, se toarna deasupra 4 linguri de suc de mere si se baga la cuptor. Se tine 10 minute, se reduce temperatura la 180°C si se lasa sa se patrunda 40 de minute, stropindu-l din cand in cand cu putin suc de mere. Se stinge focul si se lasa friptura sa se odihneasca in cuptor, cu usa intredeschisa. Se scurge grasimea intr-o cratita mica, se toarna restul de suc de mere in tava, se adauga sare si piper si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba un minut, razuind cu o spatula fundul tavii. Friptura se serveste calda sau rece, cu sosul separat. Atentie: friptura se leaga mai intai in lung si pe urma transversal, cu sfoara speciala sau cu un fir de bumbac mai gros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui îmbãtat cu bere si cartofii noi înveliti în bacon la cuptor

Pui îmbãtat cu bere si cartofii noi înveliti în bacon la cuptor

Puiul se cond. cu sucul de portocalã, sare,ulei piper,curcuma,usturoi,cimbru,busuioc...si pasta

11 voturi    13 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de porc umpluta cu ficatei, cu garnitura de varza dulce si cartofi

Friptura de porc umpluta cu ficatei, cu garnitura de varza dulce si cartofi

Carnea de porc o filetam cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtinem o bucata

3 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 800 gr. cotlet de porc fara os (bucata)
  • 12 felii subtiri de slanina afumata
  • o legatura patrunjel verde
  • 4 crengute de busuioc
  • o crenguta de cimbru (preferabil verde)
  • 20 cl suc de mere (sau otet de mere indulcit)
  • 3 linguri de ulei
  • 20 gr. unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulouri de pui cu smantana