Friptura de porc cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg ceafa porc;
  • 1 vanata;
  • 1 zucchini;
  • 1 ardei rosu;
  • 1 ardei verde;
  • 3 rosii;
  • 2 cepe;
  • 6 catei de usturoi;
  • sare, piper, boia de ardei dulce, vegeta dupa gust;
  • ulei.

Mod de preparare

Luam bucatile de ceafa, le condimentam bine cu vegeta, boia dulce de ardei, piper si sare dupa gust.

Dupa ce am condimentat carnea, o punem la fript intr-o tigaie cu ulei foarte incins – atat cat sa prinda o crusta rumenie – avand grija sa o intoarcem pe toate parti pentru a se rumenii uniform.

Dupa ce carnea a prins crusta, o scoatem pe un platou si o crestam adanc – o taiem felii insa avem grija ca in partea de jos feliile sa ramana unite, dupa care punem bucata de ceafa intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei. Intre crestaturi impanam carnea cu feliute de catei de usturoi.

Toate legumele – vanata, zucchini, ardeiul rosu si verde, cepele si rosiile – le curatam, le spalam si le taiem cubulete si feliute.

Legumele astfel taiate le punem intr-un castron si le condimentam cu vegeta si sare, dupa care le punem in jurul bucatii de carne in vas. Mai adaugam putin ulei peste legume si carne, dupa care punem deasupra vasului o folie de aluminiu si introducem totul la cuptor pentru 45 – 60 minute, timp in care intoarcem carnea din cand in cand de pe o parte pe alta. Spre sfarsit, cu 20 – 25 minute inainte de a scoate preparatul din cuptor luam folia de aluminiu de pe vas pentru a lasa legumele sa scada.

Se serveste calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise