autor:

» » Fripturi

Friptura de porc cu legume

Autor: iuliana marcosanu (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana marcosanu (Bucatar)   
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2009

Ingrediente
1kg ceafa porc, 1 vanata, 1 zucchini, 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 3 rosii, 2 cepe, 6 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dulce, vegeta dupa gust, ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Luam bucatile de ceafa, le condimentam bine cu vegeta, boia dulce de ardei, piper si sare dupa gust.

Dupa ce am condimentat carnea, o punem la fript intr-o tigaie cu ulei foarte incins – atat cat sa prinda o crusta rumenie – avand grija sa o intoarcem pe toate parti pentru a se rumenii uniform.

Dupa ce carnea a prins crusta, o scoatem pe un platou si o crestam adanc – o taiem felii insa avem grija ca in partea de jos feliile sa ramana unite, dupa care punem bucata de ceafa intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei. Intre crestaturi impanam carnea cu feliute de catei de usturoi.

Toate legumele – vanata, zucchini, ardeiul rosu si verde, cepele si rosiile – le curatam, le spalam si le taiem cubulete si feliute.

Legumele astfel taiate le punem intr-un castron si le condimentam cu vegeta si sare, dupa care le punem in jurul bucatii de carne in vas. Mai adaugam putin ulei peste legume si carne, dupa care punem deasupra vasului o folie de aluminiu si introducem totul la cuptor pentru 45 – 60 minute, timp in care intoarcem carnea din cand in cand de pe o parte pe alta. Spre sfarsit, cu 20 – 25 minute inainte de a scoate preparatul din cuptor luam folia de aluminiu de pe vas pentru a lasa legumele sa scada.

Se serveste calda.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc cu carnaciori si legume la cuptor

Friptura de porc cu carnaciori si legume la cuptor

Se aseaza toate ingredientele intr-o tava,se stropesc cu ulei se adauga condimente,o cana de apa

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

O chintesenta de gusturi si arome, obtinuta dintr-o carne nu prea apreciata de multi, considerata

17 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg ceafa porc
  • 1 vanata
  • 1 zucchini
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 rosii
  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • vegeta dupa gust
  • ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de miel la cuptor