Ingrediente
4 bucati cotlet de porc, 8 cartofi noi, 2 rosii, 1 ardei rosu, 1 ceapa mare, 2 morcovi, 2 catei de usturoi, ulei de masline, sos de soya, sos worchester, 1 cana jumate vin alb, 3 mere, boia, busuioc, sare, piper, condimente pentru friptura
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
7 voturi
Mod de preparare
1. pregatiti o tava de marime medie pe care o ungeti cu ulei de masline;
2. Intr-un bol pregatiti un sos de ulei de masline, soya, worchester, busuioc, boia, putina sare si 2 foi de dafin. Inmuiati bucatile de carne in acest sos si lasati-le la frigider cat pregatiti legumele;
3. Taiati ceapa, usturoiul, morcovii si ardeiul felii. Rosiile le taiati in 4. Cartofii raman nedecojiti si taiati in doua.
4. Asezati carnea in mijlocul tavii, peste care adaugati si putine condimente de friptura. Asezati cartofii in jurul bucatilor de carne, asezonandu-i cu piper, sare si putina boia. Deasupra asezati legumele ramase. Dati totul la cuptor pentru 30 min.
5. Cat friptura sta la cuptor, pregatiti la foc mic intr-o cratita vinul cu o lingurita de zahar.
6. Decojiti merele, taiati-le in doua, scoateti-le samburii si fierbeti-le in vin pentru 10 minute, tot la foc mic;
7. Adaugati compozitia din cratita peste friptura si lasati in cuptor pentru inca 20 de minute.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 august 2012
Ce mancarica buna!
In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012
un pranz delicios....mnam, mnam
Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2012
Delicioasa, imi place combinatia e yumi !!!!