Inainte de toate incalziti cuptorul la 180 grade.
1. pregatiti o tava de marime medie pe care o ungeti cu ulei de masline;
2. Intr-un bol pregatiti un sos de ulei de masline, soya, worchester, busuioc, boia, putina sare si 2 foi de dafin. Inmuiati bucatile de carne in acest sos si lasati-le la frigider cat pregatiti legumele;
3. Taiati ceapa, usturoiul, morcovii si ardeiul felii. Rosiile le taiati in 4. Cartofii raman nedecojiti si taiati in doua.
4. Asezati carnea in mijlocul tavii, peste care adaugati si putine condimente de friptura. Asezati cartofii in jurul bucatilor de carne, asezonandu-i cu piper, sare si putina boia. Deasupra asezati legumele ramase. Dati totul la cuptor pentru 30 min.
5. Cat friptura sta la cuptor, pregatiti la foc mic intr-o cratita vinul cu o lingurita de zahar.
6. Decojiti merele, taiati-le in doua, scoateti-le samburii si fierbeti-le in vin pentru 10 minute, tot la foc mic;
7. Adaugati compozitia din cratita peste friptura si lasati in cuptor pentru inca 20 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii