autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Fripturi

Friptura de porc cu morcovi

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 2 portii:, , 1. 4 cotlete de porc, 2. 500 gr morcovi (aprox. 4 morcovi mari), 3. 2 portocale si jumatate, 4. 50 gr miere, 5. 3 linguri de ulei, 6. 2 linguri busuioc, 7. sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Am incercat sa combin intr-un fel mai colorat clasica friptura de porc, asortand-o cu morcovi in sos dulce. Bonus, pe langa fericita intalnire din farfurie a celor trei, a fost gata in numai cateva minute.

Morcovii ii cureti, ii speli si ii tai rondele. In acelasi timp, pui pe foc 2 tigai. Intr-una pui cotletele de porc condimentate cu sare si piper la prajit iar in cealalta pui in 3 linguri de ulei morcovii. Morcovii ii calesti 3-4 min, apoi ii condimentezi si le pui jumate de pahar de apa. Ii lasi sa se fiarba la foc mic, cu capac, inca 10 min. Carnea o mai intorci din cand in cand sa nu se arda.

Tai portocalele, doua jumatati le pastrezi pentru a decora farzuriile iar restul le storci. Jumatate de suc se amesteca cu mierea si se toarna peste morcovi, apoi se mai lasa la fiert 5 min. Restul de suc se toarna peste friptura, impreuna cu busuiocul in ploaie. Atat morcovii cat si friptura trebuie sa fie gata in acelasi timp, in 20 de min. Se serveste cu cat sos doresti, cat e totul cald. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de iepure

Friptura de iepure

Se spala bine iepurele si se parleste daca este cazul . Se pune la fiert in apa intr-un vas

10 voturi    5 comentarii
3h
Fripturi
Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Se feliaza bucata de carne de vitel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza in

1 vot    2 comentarii
1h 40 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 24 ianuarie 2015

    bună rețetă cred că o fac duminică dar fără miere.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • 1. 4 cotlete de porc
  • 2. 500 gr morcovi (aprox. 4 morcovi mari)
  • 3. 2 portocale si jumatate
  • 4. 50 gr miere
  • 5. 3 linguri de ulei
  • 6. 2 linguri busuioc
  • 7. sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Berbecut cu sos de legume