autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Fripturi

Friptura de porc cu morcovi

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 2 portii:, , 1. 4 cotlete de porc, 2. 500 gr morcovi (aprox. 4 morcovi mari), 3. 2 portocale si jumatate, 4. 50 gr miere, 5. 3 linguri de ulei, 6. 2 linguri busuioc, 7. sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Am incercat sa combin intr-un fel mai colorat clasica friptura de porc, asortand-o cu morcovi in sos dulce. Bonus, pe langa fericita intalnire din farfurie a celor trei, a fost gata in numai cateva minute.

Morcovii ii cureti, ii speli si ii tai rondele. In acelasi timp, pui pe foc 2 tigai. Intr-una pui cotletele de porc condimentate cu sare si piper la prajit iar in cealalta pui in 3 linguri de ulei morcovii. Morcovii ii calesti 3-4 min, apoi ii condimentezi si le pui jumate de pahar de apa. Ii lasi sa se fiarba la foc mic, cu capac, inca 10 min. Carnea o mai intorci din cand in cand sa nu se arda.

Tai portocalele, doua jumatati le pastrezi pentru a decora farzuriile iar restul le storci. Jumatate de suc se amesteca cu mierea si se toarna peste morcovi, apoi se mai lasa la fiert 5 min. Restul de suc se toarna peste friptura, impreuna cu busuiocul in ploaie. Atat morcovii cat si friptura trebuie sa fie gata in acelasi timp, in 20 de min. Se serveste cu cat sos doresti, cat e totul cald. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
PUI SICILIAN

PUI SICILIAN

Puiul se portioneaza, se aseza intr-un vas si se condimenteaza. Deasupra se toarna uleiul si margarina.

8 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Pulpe cu acordeoane

Pulpe cu acordeoane

Din ulei , vin ,sare, piper, boia si cimbru se face un bait. Pulpele spalate si curatate se cresteaza

9 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 24 ianuarie 2015

    bună rețetă cred că o fac duminică dar fără miere.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • 1. 4 cotlete de porc
  • 2. 500 gr morcovi (aprox. 4 morcovi mari)
  • 3. 2 portocale si jumatate
  • 4. 50 gr miere
  • 5. 3 linguri de ulei
  • 6. 2 linguri busuioc
  • 7. sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
carnita de berbec la gratar