autor:

fragolina bianca

» » Fripturi

Friptura de porc cu sos de alune

Autor: fragolina bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: fragolina bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2009

Ingrediente
1 kg de file de porc, 1/2 litru de lapte ,1 pahar de vin alb sec, 100 gr alune de padure maruntite grosolan ,1 ceapa mica taiata fin ,1 lingura amidon de cartofi, rozmarin,salvia, sare si piper, de masline sau unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa se caleste in unt sau ulei la foc domol si dupa adaugati ierburile aromatice.Carnea o adaugati si o rumeniti usor pe toate partile, fara sa o intepati caci iese sucul ,cu 2 linguri de lemn.Varsati vinul si lasati sa se evaporeze dupa care varsati laptele caldut si lasati sa coaca pana scade lichidul la jumatate la foc mic.Condimentati dupa gust cu sare si piper.Cand carnea e gata o scoateti si o lasati sa se raceasca.La sos ii adaugati amidonul si lasati sa se ingroase dupa care puneti alunele.Carnea o taiati felii si o puneti din nou sa se incalzeasca in sos in momentul servirii.Sosul il puteti lasa asa sau il puteti mixa cu mixerul de imersione.Mie imi place sa simt alunele si il las asa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui la cuptor cu masline si prune uscate

Pui la cuptor cu masline si prune uscate

Am taiat puiul in bucati si l-eam dat cu sare si piper apoi le-a pus intr-un recipient mai mare ca

6 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Vita la cuptor in sos de rosii

Vita la cuptor in sos de rosii

Carne am transat`o… am condimentat`o si am pus`o la cuptor cu putina apa. Am lasat`o timp de o

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    cred ca reteta originala e asa cum spui tu dar eu m-am gandit ca untul de arahide face sosul mai gras si de asta am folosit amidonul.multumesc pt sugestii.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    reteta e foarte buna dar original o parte din alune sint facute pasta(unt de arahide) si atunci nu mai e nevoie de amidon pentru ingrosare

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Sosul pare interesant!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Ft bun si eu obisnuiesc sa pregatesc friptura cu lapte dar nu am folosit alune,ft interesant,am salvat-o!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Interesanta reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de file de porc
  • 1/2 litru de lapte ,1 pahar de vin alb sec
  • 100 gr alune de padure maruntite grosolan ,1 ceapa mica taiata fin ,1 lingura amidon de cartofi
  • rozmarin,salvia
  • sare si piper, de masline sau unt

Raporteaza reteta

Retete
de fragolina bianca
PASTA RECE

PASTA RECE

Pasta se fierbe in apa sarata la foc mic.Am mai citit in alte retete de adaugare ulei in apa dar

3 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
FOCACCIA CU ROSII CHERRY

FOCACCIA CU ROSII CHERRY

Faceti un aluat din ingredientele de mai sus si framantati bine pana devine un aluat compact si nu

4 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Caramele rustice

Caramele rustice

Intr-o tigaita puneti cu o lingura de unt carnea si o prajiti un pic amestecand des pana isi schimba

3 voturi    10 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

fragolina bianca (Chef de cuisine)

cred ca reteta originala e asa cum spui tu dar eu m-am gandit ca untul de arahide face sosul mai gras si de asta am folosit amidonul.multumesc pt sugestii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe umplute