autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de porc elvetiana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
O bucata intreaga carne de porc( 1 kg aprox), 100g unt, 300 ml vin rosu, 250 ml supa carne, 2-3 morcovi, 1 telina, 1 ceapa, 700 g cartofi, usturoi granule, cilly, sare, patrunjel verde, piper, mustar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si apoi se sterge bine de tot.
Se condimenteaza , se da prin mustar, apoi se pune in punga si se da la rece o ora.
Dupa scurgerea timpului, intr-o tigaie( wok) se topesc bucatelele de unt si carnea se prajeste pe toate partile. Se scoate pe o farfurie , iar un untul ramas se rastoarna vinul rosu si se lasa sa fiarba pina iese mirosul de alcool.
Se adauga supa, carnea intreaga, morcovii taiati in bucati mari, telina taiata felii si ceapa taiata in doua( dupa ce a fiert se scoate si se arunca)
Se fierbe la foc mic , acoperit, cam 2 ore.Carnea poate fi pusa si intr-o punga Knorr , daca doriti.
Se face pireul de cartofi in care se adauga si telina fiarta si facuta pasta impreuna cu cartofii. Se presara patrunjel verdetocat,deasupra.
In sosul rezultat de adauga 2 bucatele de unt si se amesteca pina se topeste untul. Sosul va fi mai cremos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc elvetiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARTOFI

MUSACA DE CARTOFI

Se curata cartofii de coaja,se taie felii si se fierb putin in apa cu sare(atentie sa nu se farame).Dupa

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Neaparat trebuie s-o incerc si eu!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Trebuie sa fie tare gustoasa...Merita incercata...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

    Nota 10 cu felicitari, pentru prezenatrea facuta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Apetisanta reteta.Felicitari si pentru prezentare!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Frumoasa prezentarea.Bravo.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Felicitari pentru reteta si pentru prezentare!!!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Imi place prezentarea ,f. haioasa.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Ft interesanta reteta, o voi incerca si eu!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata tare bine, am sa fac si eu aceasta reteta pentru baietii mei, pentru ca eu nu am voie carne de porc.Felicitari draga Sidy,este super reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Neaparat trebuie s-o incerc si eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Chiftele