autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de porc elvetiana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
O bucata intreaga carne de porc( 1 kg aprox), 100g unt, 300 ml vin rosu, 250 ml supa carne, 2-3 morcovi, 1 telina, 1 ceapa, 700 g cartofi, usturoi granule, cilly, sare, patrunjel verde, piper, mustar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si apoi se sterge bine de tot.
Se condimenteaza , se da prin mustar, apoi se pune in punga si se da la rece o ora.
Dupa scurgerea timpului, intr-o tigaie( wok) se topesc bucatelele de unt si carnea se prajeste pe toate partile. Se scoate pe o farfurie , iar un untul ramas se rastoarna vinul rosu si se lasa sa fiarba pina iese mirosul de alcool.
Se adauga supa, carnea intreaga, morcovii taiati in bucati mari, telina taiata felii si ceapa taiata in doua( dupa ce a fiert se scoate si se arunca)
Se fierbe la foc mic , acoperit, cam 2 ore.Carnea poate fi pusa si intr-o punga Knorr , daca doriti.
Se face pireul de cartofi in care se adauga si telina fiarta si facuta pasta impreuna cu cartofii. Se presara patrunjel verdetocat,deasupra.
In sosul rezultat de adauga 2 bucatele de unt si se amesteca pina se topeste untul. Sosul va fi mai cremos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc elvetiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Neaparat trebuie s-o incerc si eu!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Trebuie sa fie tare gustoasa...Merita incercata...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

    Nota 10 cu felicitari, pentru prezenatrea facuta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Apetisanta reteta.Felicitari si pentru prezentare!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Frumoasa prezentarea.Bravo.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Felicitari pentru reteta si pentru prezentare!!!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Imi place prezentarea ,f. haioasa.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Ft interesanta reteta, o voi incerca si eu!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata tare bine, am sa fac si eu aceasta reteta pentru baietii mei, pentru ca eu nu am voie carne de porc.Felicitari draga Sidy,este super reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • O bucata intreaga carne de porc( 1 kg aprox)
  • 100g unt
  • 300 ml vin rosu
  • 250 ml supa carne
  • 2-3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 700 g cartofi
  • usturoi granule
  • cilly
  • sare
  • patrunjel verde
  • piper
  • mustar

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Neaparat trebuie s-o incerc si eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciulama/papricas de pui