Friptura de porc elvetiana

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Friptura de porc elvetiana

Ingrediente

  • O bucata intreaga carne de porc( 1 kg aprox)
  • 100g unt
  • 300 ml vin rosu
  • 250 ml supa carne
  • 2-3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 700 g cartofi
  • usturoi granule
  • cilly
  • sare
  • patrunjel verde
  • piper
  • mustar

Mod de preparare

Carnea se spala si apoi se sterge bine de tot.

Se condimenteaza , se da prin mustar, apoi se pune in punga si se da la rece o ora.

Dupa scurgerea timpului, intr-o tigaie( wok) se topesc bucatelele de unt si carnea se prajeste pe toate partile. Se scoate pe o farfurie , iar un untul ramas se rastoarna vinul rosu si se lasa sa fiarba pina iese mirosul de alcool.

Se adauga supa, carnea intreaga, morcovii taiati in bucati mari, telina taiata felii si ceapa taiata in doua( dupa ce a fiert se scoate si se arunca)

Se fierbe la foc mic , acoperit, cam 2 ore.Carnea poate fi pusa si intr-o punga Knorr , daca doriti.

Se face pireul de cartofi in care se adauga si telina fiarta si facuta pasta impreuna cu cartofii. Se presara patrunjel verdetocat,deasupra.

In sosul rezultat de adauga 2 bucatele de unt si se amesteca pina se topeste untul. Sosul va fi mai cremos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise