autor:

Patricia Iordache

» » Mancaruri cu carne

Friptura de porc la ceaun

Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
500 gr. pulpa de porc , 4 carnati de casa (eu am avut carnati pentru gratar), 2 cepe potrivite, 1 ardei gras rosu, bulion (eu am pus pasta de ardei rosu), sare, piper, 4 catei usturoi, 1 cana vin, cimbru, 2 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

Taiem pulpa de porc in bucati potrivite si le pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere. Lasam sa fiarba.

Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa, curata.

Adaugam sare, piper, foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intre timp tocam ceapa, ardeiul si le adaugam in ceaun. Punem si 2- 3 linguri de bulion (pasta de ardei rosu), cateii de usturoi tocati marunt, cimbrul si lasam sa fiarba pana scade sosul.

Intre timp, taiem carnatii in bucati potrivite si ii rumenim intr-o tigaie antiaderenta.

Dupa aproximativ o ora, aproape cand este gata mancarica, adaugam cana de vin, carnaciorii prajiti si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.

Servim friptura cu mamaliguta calda.

Pentru un plus de aroma, inainte cu 2-3 minute ca mancarica sa fie gata, putem adauga 2-3 catei de usturoi proaspat zdrobiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la ceaun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Misu Mihai , 02 ianuarie 2016

    foarte bun

  • Magda Budeanu , 19 ianuarie 2014

    pofta buna....!!!!!!!!

  • Maricica Rotaru , 15 decembrie 2013

    Mie tare dor de tochitura de porc ca la mama acasa,dar si de tocanita asta.haaaaaam.

    • Teodora Marica , 14 decembrie 2013

      carnea sa fie din porc crescut la tara

    • Elena-Lily Aduculesei , 30 noiembrie 2013

      si mananci numai tu?

    • Mihaela Gabriela Ilies , 30 noiembrie 2013

      am sa fac si eu astazi.....

    • Sorin Stan , 09 noiembrie 2013

      mare like !

    • Doina Burcioiu , 09 noiembrie 2013

      bun

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

      Meniu de rege!Frumoasa prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. pulpa de porc
  • 4 carnati de casa (eu am avut carnati pentru gratar)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • bulion (eu am pus pasta de ardei rosu)
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi
  • 1 cana vin
  • cimbru
  • 2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Patricia Iordache
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt

48 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Clatite cu branza dulce

Clatite cu branza dulce

Preparam clatitele: Spargem ouale adaugam sarea si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta

4 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chiftelute de legume

Chiftelute de legume

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii

5 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Meniu de rege!Frumoasa prezentare!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Paste cu pui și ciuperci