autor:

Patricia Iordache

» » Mancaruri cu carne

Friptura de porc la ceaun

Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
500 gr. pulpa de porc , 4 carnati de casa (eu am avut carnati pentru gratar), 2 cepe potrivite, 1 ardei gras rosu, bulion (eu am pus pasta de ardei rosu), sare, piper, 4 catei usturoi, 1 cana vin, cimbru, 2 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Taiem pulpa de porc in bucati potrivite si le pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere. Lasam sa fiarba.

Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa, curata.

Adaugam sare, piper, foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intre timp tocam ceapa, ardeiul si le adaugam in ceaun. Punem si 2- 3 linguri de bulion (pasta de ardei rosu), cateii de usturoi tocati marunt, cimbrul si lasam sa fiarba pana scade sosul.

Intre timp, taiem carnatii in bucati potrivite si ii rumenim intr-o tigaie antiaderenta.

Dupa aproximativ o ora, aproape cand este gata mancarica, adaugam cana de vin, carnaciorii prajiti si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.

Servim friptura cu mamaliguta calda.

Pentru un plus de aroma, inainte cu 2-3 minute ca mancarica sa fie gata, putem adauga 2-3 catei de usturoi proaspat zdrobiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la ceaun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu broccoli

Ciulama de pui cu broccoli

Brocoli se fierbe in aburi. Intr-o tigaie se calesc pulpele de pui taiate cubulete. Cand sunt

5 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Placinta englezeasca cu pui

Placinta englezeasca cu pui

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite. Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Misu Mihai , 02 ianuarie 2016

    foarte bun

  • Fara foto

    Magda Budeanu , 19 ianuarie 2014

    pofta buna....!!!!!!!!

  • Fara foto

    Maricica Rotaru , 15 decembrie 2013

    Mie tare dor de tochitura de porc ca la mama acasa,dar si de tocanita asta.haaaaaam.

    • Fara foto

      Teodora Marica , 14 decembrie 2013

      carnea sa fie din porc crescut la tara

    • Fara foto

      Elena-Lily Aduculesei , 30 noiembrie 2013

      si mananci numai tu?

    • Fara foto

      Mihaela Gabriela Ilies , 30 noiembrie 2013

      am sa fac si eu astazi.....

    • Fara foto

      Sorin Stan , 09 noiembrie 2013

      mare like !

    • Fara foto

      Doina Burcioiu , 09 noiembrie 2013

      bun

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

      Meniu de rege!Frumoasa prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. pulpa de porc
  • 4 carnati de casa (eu am avut carnati pentru gratar)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • bulion (eu am pus pasta de ardei rosu)
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi
  • 1 cana vin
  • cimbru
  • 2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Patricia Iordache
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt

38 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Clatite cu branza dulce

Clatite cu branza dulce

Preparam clatitele: Spargem ouale adaugam sarea si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta

3 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chiftelute de legume

Chiftelute de legume

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii

4 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Meniu de rege!Frumoasa prezentare!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de rosii la cuptor